Huis van Alijn, MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN

Uit de agenda Meer

digitale afbeelding

Activiteit

(T)Huis van Alijn

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en uit zorg voor allen is het Huis van Alijn tijdelijk gesloten. Ons team werkt thuis verder en brengt via (T)Huis van Alijn het museum de komende weken nog meer naar jouw huiskamer. Want het mu...
Expo_Circus_Onderweg

Tentoonstelling

Expo: Circus Onderweg

27.06.2020-25.04.2021

Ontdek in de expo Circus Onderweg de reisverhalen van Belgische circusartiesten en het dagelijks leven in een rondreizend circus.
Expo-Mijn-Legerdienst

Tentoonstelling

Expo: Mijn legerdienst - TIJDELIJK GESLOTEN

19.10.2019-26.04.2020

25 jaar geleden zwaaien de laatste Belgische dienstplichtigen af. De expo MIJN LEGERDIENST vertelt het verhaal van de Belgische miliciens, van oproep tot afzwaai.  

verhalen uit de collectie Meer

artikel

Mijn Legerdienst: de laatste lichting

25 jaar geleden zwaaien de laatste Belgische dienstplichtigen af. Het opschorten van de dienstplicht in 1993 is een beslissing met grote impact.

artikel

Grote Schoonmaak!

Het is lente. Traditioneel betekent dit dus ook grote schoonmaak! De reclamefolders in de bus herinneren ons er maar al te goed aan: schoonmaakproducten worden gepromoot, nieuwe geuren van reinigingsproducten worden gelanceerd.

artikel

1 April Verzenderkensdag

De eerste dag van april kijk je maar beter uit je doppen! Op deze dag worden er grappen uitgehaald en mensen om de tuin geleid.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.