Huis van Alijn, MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN

Agenda Meer

Licht_uit_Pop_op_2

Tentoonstelling

Licht uit. Pop op

25.06.2022-26.03.2023

De expo 'Licht uit. Pop op' toont een bijzondere collectie theaterpoppen van de 20e eeuw tot nu. Ontdek de magische wereld van het poppen- en figurentheater voor en achter de schermen.
familie-in-expo-Licht-uit-Pop-op-Michiel-Devijver

Zoektocht

Schatten van Vlieg

25.06.2022-04.09.2022

Vlieg verstopte een schat in de expo ‘Licht uit. Pop op’! Zet deze zomer je speurneus op en ontdek de magische wereld van het poppentheater.
Pierke_met_tolk_VGT_08_10_1

Pierke van Alijn

Zilvertraantje

01.10.2022 & 08.10.2022

Wanneer het dochtertje van de baron in het Toverbos van het zilverwater drinkt en zilveren traantjes weent, ziet heks Herbolijn haar kans om rijk te worden. De Heks wil haar gevangen nemen. Kunnen Pierke en zijn vrienden dit verhinderen?

verhalen uit de collectie Meer

artikel

De geschiedenis van Theater Taptoe

Theater Taptoe, opgericht door Luk De Bruyker, heeft de voorbije decennia in binnen- en buitenland naam gemaakt. Taptoe staat erom bekend artistieke grenzen te slopen en te experimenteren met figurentheater.

artikel

De geschiedenis van Pierke van Alijn

Pierke, met zijn typisch wit-rode pakje, is bijna bij iedere Gentenaar bekend. Al een eeuw lang speelt hij de hoofdrol in verschillende Gentse stangpoppentheaters.

artikel

De Mechelse familie Contryn: drie generaties passie voor poppenspel

Sinds de jaren 1940 brengt de Mechelse familie Contryn onafgebroken poppen- en figurentheater voor kinderen en volwassenen. Ze zetten het poppentheater in Vlaanderen mee op de kaart en hebben zich steeds ontfermd over het poppenerfgoed.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.