Uit de agenda Meer

DIA_60_00301

Tentoonstelling

Expo: Mijn legerdienst

19.10.2019-26.04.2020

25 jaar geleden zwaaien de laatste Belgische dienstplichtigen af. De expo MIJN LEGERDIENST vertelt het verhaal van de Belgische miliciens, van oproep tot afzwaai.  
Instaprondleiding-Mijn-Legerdienst

Rondleiding

Instaprondleiding mijn legerdienst

20.10.2019-26.04.2020

Op zondag neemt een gids je mee in de expo MIJN LEGERDIENST met het verhaal van de Belgische miliciens, van oproep tot afzwaai.
DE_BRIEF_AAN_SINTERKLAAS

Pierke van Alijn

De brief aan Sinterklaas

23.11.2019 & 30.11.2019

Jantje droomt al jaren van de Sint maar tante vindt dat flauwekul. Hoewel Jantje geen brief mag schrijven aan Sinterklaas staan plots Pierke en Zwarte Piet voor de deur. Het begin van een nieuw avontuur.
De-sint

Activiteit

De Sint komt

01.12.2019

De Sint en zijn Pieten komen op bezoek in het Huis van Alijn! De Pieten brengen de zak met cadeautjes mee en wij zorgen voor muziek in de binnentuin. Vergeet jij je brief voor de Sint niet?
Museumnacht

Activiteit

Museumnacht

05.12.2019

Bezoek op Museumnacht de expo MIJN LEGERDIENST en begeef je erna naar Kazerne Alijn op het binnenplein voor karweien, een bezoek aan de legerkapper en de beats van DJ Stefaan De Winter.
kerstzoektocht_HVA

Activiteit

Kerstzoektocht

21.12.2019-05.01.2020

De spookjes van het museum, Hendrik en Poes, willen graag hun kerstkaart versturen. Ze hebben jouw hulp nodig. Vervul de opdrachten en help mee hun kerstkaart versieren.

verhalen uit de collectie Meer

artikel

Mijn legerdienst: miliciens in opleiding

Aan het begin van hun legerdienst krijgen miliciens een basisopleiding die hen introduceert in de wereld van het leger.

artikel

Geschiedenis van kerstballen

In de kerstperiode siert een kerstboom met kerstballen, slingers en lichtjes onze woonkamers, etalages en pleinen. Deze versiering staat symbool voor warmte in  de donkere, koude winterperiode.  Vandaag zijn kerstballen populair, maar de kerstboom...

artikel

De geschiedenis van PIERKE VAN ALIJN

In Gent is Pierke een begrip! Deze pop uit het volkse poppentheater, met typisch wit pak met rode accenten, is een bekende Gentenaar. Tot op vandaag speelt hij de hoofdrol in de Gentse poppentheaters.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.