Huis van Alijn, MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN

Uit de agenda Meer

Expo-Mijn-Legerdienst

Tentoonstelling

Expo: Mijn legerdienst

19.10.2019-26.04.2020

25 jaar geleden zwaaien de laatste Belgische dienstplichtigen af. De expo MIJN LEGERDIENST vertelt het verhaal van de Belgische miliciens, van oproep tot afzwaai.  
Instaprondleiding_Mijn_Legerdienst_Michiel_Devijver

Rondleiding

Instaprondleiding expo mijn legerdienst

26.01.2020

Op zondag neemt een gids je mee in de expo MIJN LEGERDIENST met het verhaal van de Belgische miliciens, van oproep tot afzwaai.
REPELSTEEL

Pierke van Alijn

Repelsteel

25.01.2020

Prins Robbrecht wil trouwen met Angeliek. Angeliek liegt dat ze van vlas gouddraden kan spinnen en krijgt hierbij hulp van duivelskabouter Repelsteel. In ruil voor gouddraden doet ze een vreselijke belofte aan Repelsteel. 

verhalen uit de collectie Meer

artikel

Drie koningen komen zingen

‘Driekoningen, Driekoningen, geef mij een nieuwe hoed….’. Wellicht bellen er ook bij jou zingende kinderen aan op 6 januari. Verkleed als koningen trekken ze van deur tot deur om te zingen om snoep en zakgeld te verzamelen. In heel wat familiealbu...

artikel

Mijn legerdienst: zalige kerst in het leger

Wanneer het bijna Kerstmis wordt, keren vele dienstplichtigen huiswaarts om samen met familie en vrienden de kerstdagen door te brengen. Toch blijven in de kazerne heel wat miliciens achter zonder verlofvergunning.

artikel

Geschiedenis van kerstballen

In de kerstperiode siert een kerstboom met kerstballen, slingers en lichtjes onze woonkamers, etalages en pleinen. Deze versiering staat symbool voor warmte in  de donkere, koude winterperiode.  Vandaag zijn kerstballen populair, maar de kerstboom...

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.