Met kinderen

Wil je op de hoogte blijven van ons gezinsaanbod? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste wat er in het museum te beleven valt!

OP AVONTUUR IN HET MUSEUM

INTERACTIEF MUSEUMBEZOEK

hendrik

Voor kinderen vanaf vier jaar

Bezoek de hoofdtentoonstelling van het Huis van Alijn met je (klein)kinderen en ontdek samen hoe het dagelijks leven veranderd is. De doe-opdrachten, te herkennen aan het gele spookje Hendrik, maken het bezoek extra plezant. Verkleed je op je paasbest, blader in oude fotoalbums, rust even uit in het knutsel- of leeshoekje, doe een gekke appelsiendans of neem samen een foto in de Photomatique. Plezier verzekerd! Kinderen bezoeken het museum gratis.

FEESTELIJKE MUSEUMTOCHT

20180213_AV_KK_slingers_en_slierten_web_19

Voor kinderen vanaf vier jaar

Op zoek naar een leuke activiteit voor jouw feestje? Kom naar het Huis van Alijn en ontdek in een interactieve museumtocht hoe onze (over)grootouders feest vierden. Hoe ruikt, smaakt, klinkt en voelt een feest vroeger en nu? Hoe vier jij feest? Ga mee op tocht!

PRAKTISCHE INFO

  • Voor wie: families of groepen kinderen (bv. verjaardagsfeestje, communie, lentefeest,...) met kinderen vanaf vier jaar.
  • Wat: een interactieve tocht met gids in het museum (doe-opdrachten en beleving met alle zintuigen) over feest vroeger en nu, hier en elders. Max. 15 deelnemers (incl. volwassen begeleiders). Er kunnen max. 2 groepen tegelijk de tocht doen.
  • Duur: 1u30
  • Beschikbare talen: Nederlands
  • Wanneer: tijdens de openingsuren van het museum (gesloten op woensdag).
  • Prijs: € 80,00 + toegang tot het museum (kinderen gratis). Bij een verjaardagsfeestje krijgt het feestvarken een cadeautje.
  • Optie: eindig in het museumcafé met een drankje. Je mag zelf een taart of hapje meebrengen, er zijn geen bordjes in het café. Vermeld dit bij jouw reservatie
  • Reservatie: online via Boekjebezoek of T 09 210 10 75
  • Info: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00

POPPENTHEATER PIERKE VAN ALIJN

20180416_AV_Pierke_van_Alijn_HVA_druk_c_Michiel_Devijver_6

Voor kinderen vanaf drie jaar

Van oktober tot en met mei zorgt het poppentheater met Pierke van Alijn wekelijks voor avontuur op zaterdag op de museumzolder. Tijdens een voorstelling (ongeveer 1u30) beleven Pierke en zijn vrienden spannende avonturen. In de herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie is Pierke ook van de partij op woensdag. Tijdens de Gentse Feesten is er 9 dagen lang een voorstelling in de binnentuin.

VOOR, TIJDENS EN NA JE BEZOEK

SPELKOFFER

15590183171_fbafdb9edd_w

4 op een rij, een biertol, ringwerpen, reuzemikado, memory,… In de spelkoffer zitten leuke spelletjes die je gratis ontleent aan de museumbalie om gezellig te spelen in de binnentuin.

MUSEUMCAFÉ

met_kinderen_3

Van een museumbezoek krijg je honger en dorst! In het museumcafé en op de binnentuin kan je even pauze nemen en iets drinken. Of kleur één van onze kleurplaten in om mee te nemen als aandenken aan je museumbezoek.

BABYSPOT

babyspot

Het Huis van Alijn is een officiële babyspot. Zoek je een plekje om je baby te verschonen of borstvoeding te geven? Spreek een museummedewerker aan, die je graag verder helpt.

Agenda Agenda

De-sint

Activiteit

De Sint komt

De Sint en zijn Pieten komen op bezoek in het Huis van Alijn! De Pieten brengen de zak met cadeautjes mee en wij zorgen voor muziek in de binnentuin. Vergeet jij je brief voor de Sint niet?
kerstzoektocht_HVA

Activiteit

Kerstzoektocht

21.12.2019-05.01.2020

De spookjes van het museum, Hendrik en Poes, willen graag hun kerstkaart versturen. Ze hebben jouw hulp nodig. Vervul de opdrachten en help mee hun kerstkaart versieren.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.