Met kinderen

Een leuke familie-uitstap? In het Huis van Alijn ben je aan het juiste adres! Laat je mee op sleeptouw nemen door Hendrik en Poes, de spookjes van het museum, en beleef allerlei avonturen. Ontdek meer over het dagelijks leven vroeger en nu tijdens een leuke zoektocht in het museum of pik een voorstelling van het Poppentheater met Pierke van Alijn mee.

Het geluidenspel

IMG_1527_web_c_Michiel_Devijver

Smeer je stembanden en warm je spieren op want het geluidenspel is een wandeling voor actieve families in het historische centrum van Gent!

Museum van het dagelijks leven


Ontdek samen met de kinderen hoe het dagelijks leven veranderd is. Hoe leefden we vroeger? En hoe nu?
De doe-opdrachten maken het museumbezoek extra plezant. Verkleed je op je paasbest, blader in oude fotoalbums, rust even uit in het knutsel- of leeshoekje, doe een gekke appelsiendans of neem samen een foto in de Photomatique. 

met_kinderen
Met-kinderen-Michiel-Devijver
Met-kinderen

DE GROTE GENERATIESTRIJD

De_Grote_Generatiestrijd

Wie behaalt de beste score in Pac-Man? Welke openingsdans wordt een hit op TikTok? En wie bouwt snelst een Lego eend? Zet je schrap voor de Grote Generatiestrijd!

Museumspel voor families met tieners (10 - 14 jaar)

DE MYSTERIEUZE VERDWIJNING VAN HENDRIK ALIJN

campagnebeeld_met_VGT_embleem

Oh nee! Hendrik, het spookje van het Huis van Alijn, is verdwenen.
Zijn beste vriendin Poes kan hem nergens meer vinden. Een mysterie!
Wat zou er gebeurd zijn? Poes is ten einde raad en zoekt hulp.

Familiezoektocht voor speurneuzen van 5 - 12 jaar | ook in Vlaamse Gebarentaal.

De feestelijke museumtocht


Vier jouw verjaardag in het Huis van Alijn!

Feestelijke-museumtocht

Een interactieve museumtocht over hoe onze (over)grootouders feest vierden. Hoe ruikt, smaakt, klinkt en voelt een feest vroeger en nu? Hoe vier jij feest? Ga mee op tocht!

POPPENTHEATER PIERKE VAN ALIJN

Poppentheater-Pierke-van-Alijn-Michiel-Devijver

Van oktober tot en met mei zorgt het poppentheater met Pierke van Alijn wekelijks voor avontuur op zaterdag op de museumzolder. Tijdens een voorstelling (ongeveer 1u30) beleven Pierke en zijn vrienden spannende avonturen. In de herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie is Pierke ook van de partij op woensdag. Tijdens de Gentse Feesten is er 9 dagen lang een voorstelling in de binnentuin.

GOED OM WETEN

RESERVATIE

Reservatie is niet verplicht, maar het kan: online of telefonisch T 09 235 38 00. 

MUSEUMCAFÉ EN BINNENTUIN

Van een museumbezoek krijg je honger en dorst! In het museumcafé en op de binnentuin kan je even pauze nemen en iets drinken. Of kleur één van onze kleurplaten in om mee te nemen als aandenken aan je museumbezoek.

SPELKOFFER

4 op een rij, een biertol, ringwerpen, reuzemikado, memory,… In de spelkoffer zitten leuke spelletjes die je gratis ontleent aan de museumbalie om gezellig te spelen in de binnentuin.

BABYSPOT

Het Huis van Alijn is een officiële babyspot. Zoek je een plekje om je baby te verschonen of borstvoeding te geven? Spreek een museummedewerker aan, die je graag verder helpt.

met-kinderen-Michiel-Devijver
Poes_en_Hendrik

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod voor families? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste wat er in het museum te beleven valt!

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.