Met kinderen

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod voor families? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek als eerste wat er in het museum te beleven valt!

OP AVONTUUR IN HET MUSEUM

De circuskaravaan

Hendrik_en_poes_circusartiesten

Interactief parcours voor families (kinderen van 5 - 12 jaar) in de expo CIRCUS ONDERWEG (11.07.2020 - 31.08.2021)

INTERACTIEF MUSEUMBEZOEK

Interactief-museumbezoek

Voor kinderen vanaf vier jaar

Bezoek de hoofdtentoonstelling van het Huis van Alijn met je (klein)kinderen en ontdek samen hoe het dagelijks leven veranderd is. De doe-opdrachten maken het bezoek extra plezant. Verkleed je op je paasbest, blader in oude fotoalbums, rust even uit in het knutsel- of leeshoekje, doe een gekke appelsiendans of neem samen een foto in de Photomatique. Plezier verzekerd! 

FEESTELIJKE MUSEUMTOCHT

Feestelijke-museumtocht

Voor kinderen vanaf vier jaar

Op zoek naar een leuke activiteit voor jouw feestje? Kom naar het Huis van Alijn en ontdek in een interactieve museumtocht hoe onze (over)grootouders feest vierden. Hoe ruikt, smaakt, klinkt en voelt een feest vroeger en nu? Hoe vier jij feest? Ga mee op tocht!

PRAKTISCHE INFO

  • Voor wie: families of groepen kinderen (bv. verjaardagsfeestje, communie, lentefeest,...) met kinderen vanaf vier jaar.
  • Wat: een interactieve tocht met gids in het museum (doe-opdrachten en beleving met alle zintuigen) over feest vroeger en nu, hier en elders. Max. 15 deelnemers (incl. volwassen begeleiders). Er kunnen max. 2 groepen tegelijk de tocht doen.
  • Duur: 1u30
  • Beschikbare talen: Nederlands
  • Wanneer: tijdens de openingsuren van het museum (gesloten op woensdag).
  • Prijs: € 80,00 + toegang tot het museum (kinderen gratis). Bij een verjaardagsfeestje krijgt het feestvarken een cadeautje.
  • Optie: eindig in het museumcafé met een drankje. Je mag zelf een taart of hapje meebrengen, er zijn geen bordjes in het café. Vermeld dit bij jouw reservatie
  • Reservatie: online via Boekjebezoek of T 09 210 10 75
  • Info: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00

POPPENTHEATER PIERKE VAN ALIJN

Poppentheater-Pierke-van-Alijn

Voor kinderen vanaf drie jaar

Van oktober tot en met mei zorgt het poppentheater met Pierke van Alijn wekelijks voor avontuur op zaterdag op de museumzolder. Tijdens een voorstelling (ongeveer 1u30) beleven Pierke en zijn vrienden spannende avonturen. In de herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie is Pierke ook van de partij op woensdag. Tijdens de Gentse Feesten is er 9 dagen lang een voorstelling in de binnentuin.

VOOR, TIJDENS EN NA JE BEZOEK

SPELKOFFER

Spelkoffer

4 op een rij, een biertol, ringwerpen, reuzemikado, memory,… In de spelkoffer zitten leuke spelletjes die je gratis ontleent aan de museumbalie om gezellig te spelen in de binnentuin.

MUSEUMCAFÉ

Museumcafe-met-kinderen

Van een museumbezoek krijg je honger en dorst! In het museumcafé en op de binnentuin kan je even pauze nemen en iets drinken. Of kleur één van onze kleurplaten in om mee te nemen als aandenken aan je museumbezoek.

BABYSPOT

babyspot

Het Huis van Alijn is een officiële babyspot. Zoek je een plekje om je baby te verschonen of borstvoeding te geven? Spreek een museummedewerker aan, die je graag verder helpt.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.