Familiezoektocht

Hendrik_vermist_JPG

De mysterieuze verdwijning van
Hendrik Alijn


Oh nee! Hendrik, het spookje van het Huis van Alijn, is verdwenen. Zijn beste vriendin Poes kan hem nergens meer vinden. Een mysterie! Wat zou er gebeurd zijn? Poes is ten einde raad en zoekt hulp.

Heb jij een goede speurneus? En zin in een avontuur? Dan ben jij de detective die we zoeken!

Een spannende zoektocht

Echte detectives? Die zijn voorzien van goed materiaal. Je doorzoekt het museum met allerlei tools die detectives kunnen gebruiken: een UV-lamp, handschoenen, een loep.. Noteer alles wat je ziet en hoort in het detectiveboekje. Het boekje mag je achteraf meenemen als aandenken. Maar...niets verklappen! Als echte detective heb je zwijgplicht, dus mondje toe. 

Een leuke familie uitstap

De zoektocht is geschikt voor families met speurneuzen van 5 tot 12 jaar.  Ga samen op pad in het museum van het dagelijks leven en zoek naar sporen van Hendrik. Onderweg leer je vanalles bij over het dagelijks leven vroeger en nu en ontdek je de bijzondere collectie. Per vier kinderen is er minimum één begeleider nodig.

Prijs: € 6,00 per kind. Volwassen begeleiders betalen hun museumtoegang, bekijk hiervoor de algemene tarieven.
Duur: je bent gemiddeld 1 à 1,5 uur onderweg
Wanneer:  LANCERINGSDATUM WORDT UITGESTELD* - je kan de zoektocht doen tijdens de openingsuren van het museum. Op weekdagen is het museum open van 09:00 - 17:00 uur, tijdens het weekend, schoolvakanties en feestdagen van 10:00 - 18:00 uur. Opgelet: het museum is steeds gesloten op woensdag.

*Wegens de tijdelijke sluiting van het museum stellen we de lancering van de zoektocht uit.  Schrijf je in op onze gezinsnieuwsbrief om op de hoogte te blijven en hou onze website in de gaten.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.