Museumcafé

IMG_3684_web_c_Michiel_Devijver

Een drankje voor of na jouw museumbezoek? Of een pauze tijdens een wandeling in Gent? Stap eens binnen in ons museumcafé of kies een plekje in de gezellige binnentuin. Een gekende stop bij Gentenaars, een ontdekking voor vele passanten. De binnentuin is ook dé plek waar je tijdens de Gentse Feesten, Patersholfeesten, Museumnacht enz. terecht kan voor concerten en activiteiten.

De waarden

Groepsfoto-waarden-museumcafe-c-Michiel-Devijver

Het museumcafé wordt uitgebaat door de waarden. De waarden zijn vrijwilligers van de Vrienden van Alijn, de vriendenbeweging verbonden aan het museum.

OPROEP: om het museumcafé elke dag open te houden, zoeken we nog helpende handen. Heb je zin om ons team te versterken?

DE SPAARKAS

Spaarkas

In het museumcafé van het Huis van Alijn is de Spaarkas “Elk steekt in ’t zijne” actief.

Wat is een spaarkas? In oorsprong was de spaarkas bedoeld om mensen te stimuleren om te sparen zodat ze bij feestelijke gelegenheden, zoals de jaarlijkse kermis, over een extraatje konden beschikken. In de cafés waar vandaag nog een actieve spaarkas hangt, is het vooral een sociaal gebeuren, met de jaarlijkse uitstap of het feestmaal als orgelpunt.

Spaarder worden in het museumcafé? Contacteer ons via info@huisvanalijn.be

Het museumcafé, een hartelijke plek!

IMGL5681_web_c_Michiel_Devijver

Het museumcafé is één van de locaties van ‘Hartelijke plekken’ in Gent. In een hartelijke plek is iedereen welkom en worden bezoekers uitgenodigd om iemand die wat minder heeft, te trakteren. In het museumcafé kan je dat doen door een uitgesteld drankje te bestellen.

HOE WERKT HET?

Trakteren

  • Je betaalt € 2,50 voor een uitgesteld drankje aan de toog van het museumcafé.
  • De waarden houden alle uitgestelde drankjes bij voor iemand met wat minder. De traktaties hangen aan een prikbord in het museumcafé.
  • Hartelijke plekken maakt dit aanbod bekend bij haar leden via ambassadeurs en sociale partners als OCMW, psychiatrische instellingen, daklozenorganisaties...

Gebruiken

Vraag een uitgesteld drankje aan de waarden van het museumcafé. Als er drankjes beschikbaar zijn, kan je gratis een koffie, thee of water drinken.

Hartelijke plekken is een initiatief van Enchanté.

Ook het museum doet mee! Bezoekers kunnen iemand trakteren op een uitgesteld museumticket.

 

 

Toegang-museumcafe

Praktisch

Adres

Kraanlei 65, Gent. Ingang via de rode poort

Capaciteit

Er zijn een 40-tal zitplaatsen in het museumcafé en 60 in de binnentuin. Reservatie is niet mogelijk. Groepen en scholen die het museum bezoeken mogen hun picknick meebrengen. We vragen wel om een drankje te bestellen in het museumcafé. Zo steun je onze vrijwilligerswerking! 

Openingsuren

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 10:30 - 17:00 uur
Woensdag: gesloten
Zaterdag en zondag: 10:30 - 18:00 uur
Schoolvakanties en feestdagen: 10:30 - 18:00 uur

Extra: Elke laatste donderdag van de maand organiseren de Vrienden van Alijn Livemuziek@Alijn. Het museumcafé is dan open van 19:15 uur tot 01:00 uur.

Livemuziek@Alijn

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief