Huis van Alijn op bezoek

Aanbod voor woonzorgcentra

Ga aan de slag met persoonlijke levensverhalen en herinneringen van de bewoners in jouw woonzorgcentrum. Het Huis van Alijn ontwikkelde twee pakketten die woonzorgcentra kunnen ontlenen. Deze bestaan uit een expo die je kan opstellen in het woonzorgcentrum, enkele voorbeeldactiviteiten en tips voor zorgverleners.

THEMA'S

Over Huis van Alijn op bezoek

Hoe kan je met persoonlijke levensverhalen en herinneringen van bewoners van woonzorgcentra aan de slag gaan? En wat is de invloed hiervan op hun welzijn en gezondheid? Deze vragen van woonzorgcentra zetten ons aan 'Huis van Alijn op bezoek' te creëren, een veelzijdig programma buiten de muren van het museum.

Het 'Huis van Alijn op bezoek' is een uitnodiging voor de buurt om het woonzorgcentra binnen te stappen en in dialoog te gaan met de bewoners. De interactie met bewoners, scholen en verenigingen uit de buurt heeft een positieve impact op het welzijn van de bewoners en op de verbinding tussen het woonzorgcentrum en haar buurt.

Dit programma werd uitgewerkt door het museum samen met partners uit de zorgsector en het onderwijs. OCMW Gent, woonzorgcentra en de opleiding ergotherapie van Hogeschool Gent en Artveldehogeschool werkten hieraan mee.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.