Met de klas

Er valt heel wat te beleven voor scholen in het Huis van Alijn! Bezoek één van de tentoonstellingen, kom naar een voorstelling van het poppentheater Pierke van Alijn of ga op onderzoek in het kenniscentrum Studio Alijn. Met de online collectie kan je ook zelf in de klas aan de slag.

Praktische info

Prijs: leerlingen (- 18) en hun begeleider hebben gratis toegang, een gids kost €75,00.

Een bezoek is mogelijk tijdens de openingsuren van het museum (gesloten op woensdag).

Reserveer je klasbezoek (met of zonder gids) bij voorkeur 3 weken vooraf via Boekjebezoek, online of telefonisch (T 09 210 10 75).

Het museum ligt in het autovrije centrum van Gent, hou rekening met het circulatieplan. Kom gratis met De Lijn via DynamoOPWEG.

Picknicken is mogelijk in de binnentuin en in het museumcafé als je een drankje drinkt. Binnen zijn er 40 zitplaatsen, buiten 60. Je kan niet reserveren, maar het is aangeraden om je komst aan te kondigen via info@huisvanalijn.be. *Opgelet, door de coronamaatregelen is picknicken tijdelijk niet mogelijk wegens beperkte aantal tafels en stoelen. Contacteer ons via info@huisvanalijn.be voor een alternatief.

Met_de_klas_Kris_Jacobs
Ontsmet-je-handen

Coronamaatregelen

  • Tot september zijn groepen tijdelijk beperkt tot 10 personen en kan slechts 1 groep tegelijk het museum bezoeken.
  • Vanaf september zijn er opnieuw groepen toegelaten van 20 personen (incl.begeleiders) en kunnen groepen een bezoek boeken in vaste tijdsblokken: start om 9:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur of 15:00 uur. Is je groep groter dan 20 personen? Boek dan twee gidsen. Er kunnen max. 2 groepen op hetzelfde moment starten.
  • Picknicken in de binnentuin is tijdelijk niet mogelijk. Contacteer ons via info@huisvanalijn.be voor een alternatief.

Aanbod

Heb je een vraag over het educatieve aanbod of wens je een bezoek op maat? 

Contacteer Géraldine Braeckman, geraldine.braeckman@stad.gent of T 09 235 38 08.

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor leerkrachten!

Bereid je museumbezoek voor

goed_luisteren

In het museum valt er heel wat te beleven: kijken, luisteren, voelen, ruiken... Wat mag je allemaal doen in het museum? Hendrik en Poes, de spookjes van het museum, maakten enkele museumafspraken die je samen met de klas kan bekijken. 

Sociaal_verhaal_bezoekersgids_1

Heb je nood aan extra voorbereiding op je museumbezoek? Bekijk dan het sociaal verhaal (bezoekersgids). Deze gids is opgesteld voor personen met autisme, maar kan voor iedereen ondersteuning bieden. Of benieuwd hoe het museumgebouw eruit ziet? Neem een kijkje op de plattegrond van het museum.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.