Met de klas

Er valt heel wat te beleven voor scholen in het Huis van Alijn! Bezoek één van de tentoonstellingen, kom naar een voorstelling van het poppentheater Pierke van Alijn of ga op onderzoek in het kenniscentrum Studio Alijn. Met de online collectie kan je ook zelf in de klas aan de slag.

Ontsmet-je-handen

Door de huidige coronamaatregelen zijn er momenteel geen klasbezoeken of rondleidingen mogelijk. Vanaf 15 maart kunnen lagere scholen opnieuw een bezoek brengen.

  • Een bezoek zonder gids is enkel mogelijk op maandag en dinsdag tussen 09:00 - 11:00 uur. Op dat moment zijn er geen andere bezoekers in het museum.

  • Reservatie is verplicht, online of via T 09 210 10 75

  • Heb je een vraag? Contacteer ons via info@huisvanalijn.be

Praktische info

Prijs: leerlingen (- 18) en hun begeleider hebben gratis toegang, een gids kost €75,00.

Een bezoek is mogelijk tijdens de openingsuren van het museum (gesloten op woensdag).

Reserveer je klasbezoek (met of zonder gids) bij voorkeur 3 weken vooraf via Boekjebezoek, online of telefonisch (T 09 210 10 75).

Het museum ligt in het autovrije centrum van Gent, hou rekening met het circulatieplan. Kom gratis met De Lijn via DynamoOPWEG.

Picknicken is mogelijk in de binnentuin en in het museumcafé als je een drankje drinkt. Binnen zijn er 40 zitplaatsen, buiten 60. Je kan niet reserveren, maar het is aangeraden om je komst aan te kondigen via info@huisvanalijn.be. *Opgelet, door de coronamaatregelen is picknicken tijdelijk niet mogelijk wegens beperkte aantal tafels en stoelen. Contacteer ons via info@huisvanalijn.be voor een alternatief.

Met_de_klas_Kris_Jacobs

Aanbod

Heb je een vraag over het educatieve aanbod of wens je een bezoek op maat? 

Contacteer Géraldine Braeckman, geraldine.braeckman@stad.gent of T 09 235 38 08.

Op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor leerkrachten!

Bereid je museumbezoek voor

goed_luisteren

In het museum valt er heel wat te beleven: kijken, luisteren, voelen, ruiken... Wat mag je allemaal doen in het museum? Hendrik en Poes, de spookjes van het museum, maakten enkele museumafspraken die je samen met de klas kan bekijken. 

Sociaal_verhaal_bezoekersgids_1

Heb je nood aan extra voorbereiding op je museumbezoek? Bekijk dan het sociaal verhaal (bezoekersgids). Deze gids is opgesteld voor personen met autisme, maar kan voor iedereen ondersteuning bieden. Of benieuwd hoe het museumgebouw eruit ziet? Neem een kijkje op de plattegrond van het museum.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.