Nieuwe Lees-Trip: 'Altijd feest!'

20.10.2022

'Altijd feest! Hendrik en Poes vieren Nieuwjaar' is een nieuwe Lees-Trip, geïllustreerd door Pieter De Poortere. De Lees-Trip is een uitgave van Nanuq in samenwerking met het Huis van Alijn. In dit stripverhaal voor beginnende lezers staan Hendrik en Poes, de spookjes van het museum, centraal.

Over de Lees-Trip


Leesplezier


Een Lees-Trip zet in op leesplezier via aantrekkelijke, boeiende stripverhalen. Door aangepaste teksten aan het leesniveau, gecombineerd met strips en tekeningen, worden kinderen en jongeren gemotiveerd om te lezen. 'Altijd feest! Hendrik en Poes vieren Nieuwjaar' is voor beginnende lezers.

Nieuwjaar vieren

In deze Lees-Trip maken kinderen op een plezante manier kennis met allerlei nieuwjaarsfeesten. In de superdiverse samenleving vieren mensen nieuwjaar op verschillende momenten en op uiteenlopende manieren. Elk ritueel is uniek, maar de boodschap is voor iedereen herkenbaar: we wensen elkaar geluk en voorspoed.

2
Illustratie van Pieter De Poortere uit de Lees-Trip: Hendrik en Poes vieren 'Holi', een nieuwjaarsfeest van de Hindoes. 
Illustratie van Pieter De Poortere uit de Lees-Trip: Hendrik en Poes vieren 'Nowruz', een nieuwjaarsfeest in Iran.
p11

Feestelijke lancering


De Lees-Trip wordt feestelijk voorgesteld in het Huis van Alijn op zaterdag 29.10.22 om 11.00 uur met een signeersessie van illustrator Pieter De Poortere en een optreden van Wim Claeys en de Stemband. De lancering is gratis, iedereen is welkom.

Meer info over de feestelijke lancering

Te koop


De Lees-Trip kost € 9,95 en is te koop in de museumshop van het Huis van Alijn, Standaard Boekhandel en de boekhandel.

Pers


Contacteer Annelien Noppe, annelien.noppe@stad.gent, 0473 56 13 88

Persdossier Huis van Alijn

Persdossier Uitgeverij Nanuq

1

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief