Lancering muziekfilm Gelukkig Genoeg

05.01.2021

Gelukkig Genoeg is een korte film met beeldfragmenten uit de jaren 1950 en 1960 met pianomuziek van Robert Schumann. Je ziet gekende taferelen uit een kinderleven: een verjaardag vieren, spelen, lachen, slapen, toveren... Terwijl de beelden van spelende kinderen over het witte doek glijden, hoor je het pianostuk 'Kinderszenen opus 15', gebracht door pianist Jan Vermeulen.

Een film in teken van zorg en welzijn

De film Gelukkig Genoeg is een productie van Pantalone. De film is voor een breed publiek en is in het bijzonder gericht op ouderen en hun naasten en begeleiders. Pantalone wil personen die eenzaamheid en vertwijfeling voelen, met deze film een moment van ingetogen rust en muzische schoonheid geven.

De muziek en het beeld in de film nodigen uit om over de eigen kindertijd te vertellen. De film kan een dialoog op gang brengen tussen ouderen onderling, tussen ouderen en kinderen, tussen groot en klein. 

Hoe kan je de film bekijken?

Je kan de film gratis bekijken, online of via de Pantalone App (downloadbaar via google play of de app store). Met de app kan je de film ook offline laten spelen in de kamers van woonzorgcentra waar bewoners hem in alle rust en in gezelschap van hun naasten kunnen bekijken. Via de app kan je de film ook in korte fragmenten bekijken.

Gelukkig Genoeg is een productie van Pantalone in samenwerking met Huis van Alijn en met de steun van de Vlaamse Overheid en Balsemboom, steunfonds voor kwestbare mensen. 

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief