Welke geluiden wil jij bewaren voor de toekomst?

24.04.2020

Tijdens 'Phonorama', een luister-naar-je-wijk-project van de kunstorganisatie aifoon, namen een 200-tal mensen meer dan 800 geluiden op in de Papegaaiwijk in Gent. Uit al die opnames selecteerde aifoon de 50 meest opvallende geluiden.  Het project startte in 2017 en wil mensen activeren om stil te staan bij hoe we auditief samenleven.

In juni 2020 gaan 20 van die geluiden op een tijdreis naar het jaar 2040. De geluiden worden tot dan begraven op een plekje in de wijk. Een kopie van deze geluiden zal ook voor 20 jaar bewaard worden in het Huis van Alijn. Op 6 juni nemen we de capsule officieel in ontvangst.

Het Huis van Alijn bewaart al heel wat geluiden uit het dagelijks leven. Benieuwd? Neem een kijkje in onze online collectie of op soundcloud.


OPROEP
Welke geluiden moeten er volgens jou in de tijdscapsule van Phonorama belanden? Luister, ontdek en nomineer hier jouw favorieten

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief