Met gids

Rondleidingen

MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN

Museum-van-het-dagelijks-leven-Michiel-Devijver
Museum-van-het-dagelijks-leven-Michiel-Devijver
Museum-van-het-dagelijks-leven-Michiel-Devijver

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. Van je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats en je eerste liefdesverdriet, tot de jaarlijkse zomervakantie, het vieren van je pensioen en het afscheid van een dierbare. Hoe we omgaan met deze momenten en emoties evolueert in de tijd, is tegelijk persoonlijk én universeel. Laat je gidsen doorheen de rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld uit de 20e en 21e eeuw, en ontdek dat alledaags allerminst gewoon is.

PRAKTISCH

  • Wat: interactieve rondleiding met focus op het dagelijks leven in de 20e en 21e eeuw, tijd, tradities, rituelen, gewoontes, herinnering, generaties, museum en collectie
  • Voor wie: volwassenen. Deze rondleiding kan aangepast worden op maat van blinde en slechtziende personen en personen met autisme. Meer info
  • Duur: 1u30
  • Beschikbare talen: Nederlands, Engels, Frans, Vlaamse gebarentaal.
  • Wanneer: tijdens de openingsuren van het museum (gesloten op woensdag)
  • Prijs: per gids: € 85,00 + toegangsprijs per persoon. Max. 20 deelnemers per groep, max. 3 groepen tegelijk. Groepen met kansentarief betalen € 51,00 (Uitpas Gent kansentarief, Steunpunt Vakantieparticipatie, VRIJUIT)
  • Reservatie: reserveer je rondleiding bij voorkeur 3 weken vooraf online via Boekjebezoek of T 09 210 10 75
rondleiding_personen_met_dementie

PERSONEN MET DEMENTIE

Voor personen met dementie en hun begeleiders ontwikkelden we in de tentoonstelling over het dagelijks leven een rondleiding op maat.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.