Personen met dementie

Rondleiding

Samen met een gids bezoek je enkele kamers in het museum van het dagelijks leven. Aan de hand van de museumcollectie (foto's, objecten, geluid en bewegend beeld uit de 20e en 21e eeuw) worden herinneringen opgehaald. Hierbij komen de diverse zintuigen (luisteren, aanraken, proeven, ruiken en kijken) aan bod en wordt de interactie tussen begeleiders en personen met dementie gestimuleerd. De rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

PRAKTISCH

  • Wat: zintuiglijke rondleiding gericht op reminiscentie in het museum. Focus op zintuigen, herinneringen, dagelijks leven in de 20e en 21e eeuw, tradities, rituelen en gewoontes.
  • Voor wie: personen met dementie en hun mantelzorgers, begeleiders. Voor personen met jongdementie raden we de standaardrondleiding aan, meer info.
  • Duur: 1u
  • Beschikbare talen: Nederlands
  • Wanneer: tijdens de openingsuren van het museum (gesloten op woensdag)
  • Prijs: € 85,00 + toegangsprijs per persoon. Max. 15 pers. per groep. Groepen met kansentarief betalen € 51,00 (Uitpas Gent kansentarief, Steunpunt Vakantieparticipatie, VRIJUIT)
  • Reservatie: reserveer je rondleiding bij voorkeur 3 weken vooraf online via Boekjebezoek of T 09 210 10 75

De Beleeftv

In de hoofdtentoonstelling van het museum staat een Beleef TV. Dit is een groot touchscreen waarop bezoekers de digitale collectie van het museum kunnen bekijken. De Beleef TV is zo aangepast dat mensen in een rolstoel heel gemakkelijk het scherm kunnen aanraken. De touchscreen wordt ook in het bijzonder gebruikt voor personen met dementie om hun persoonlijke herinneringen te stimuleren of voor rolstoelgebruikers die niet het volledige museum kunnen bezoeken.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.