Collectie van de Gentenaar

11.03.2021

Wat als burgers, musea en erfgoedinstellingen vrij en creatief gebruik konden maken van elkaars objecten, documenten en verhalen?

Stedelijke erfgoedinstellingen bezitten een schat aan objecten en verhalen. En buiten ligt nóg een schat verborgen: hoe inwoners dat cultureel erfgoed ervaren en de verhalen die ze erover vertellen. Het project Collectie van de Gentenaar (CoGent) brengt die twee werelden samen.

 

De Collectie van de Gentenaar


In de 'Collectie van de Gentenaar' brengen Design Museum Gent, STAM, Industriemuseum, Huis van Alijn en Archief Gent voor het eerst 100.000 erfgoedobjecten digitaal bijeen. Deze collectie zal een plek krijgen in een hoogtechnologische belevingsruimte, de CoGent box. Daar zullen de objecten, documenten en verhalen tot leven komen. Vanaf begin 2022 zal de CoGent box naar drie wijken in Gent trekken: Sluizeken-Tolhuis-Ham, Watersportbaan-Ekkergem en Wondelgem. Op deze manier brengt het project inwoners in contact met hun stedelijk erfgoed en stimuleren ze de burgers om de collectie te verrijken met objecten, verhalen, foto's...

 

Volg de Collectie van de Gentenaar


   

 

Partners

Een project van Stad Gent, Design Museum Gent en District09 (Digipolis) in samenwerking met STAM, Huis van Alijn, Industriemuseum Gent, Archief Gent, UGent, Inuits, Fisheye, Chase Creative, Meemoo, Studio Dott en iDROPS.

Met de steun van

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief