Optocht

type

  227 resultaten

  [collection.loading results...]

  foto

  Optocht plechtige communicanten en familie, 1976

  audio

  De Fiertel meedoen

  De Fiertel-bedevaart is een jaarlijkse ommegang die al eeuwen in Ronse wordt gedaan. Alfred (°1911) en zijn gesprekspartner overdenken hier de vele keren dat ze als bedevaarder aan de Fiertel hebben deelgenomen.

  audio

  Cornelis, Cornelis, Cornelis

  Vroeger kwamen boeren uit de wijde omtrek op de feestdag van Sint-Cornelius naar Mariakerke. Ze namen dan deel aan de kerkdienst en de processie, liepen langs de marktkraampjes en dronken achteraf een glas in Café Cornelius. Tegenwoordig heeft dez...

  video

  Intrede Klokke Roeland, 1948

  Inhuldiging Klokke Roeland in het Belfort in Gent, 14 november 1948. Een stoet met fanfares en jeugdbewegingen trekt door de straten van Gent. De klok wordt meegevoerd op een wagen, straatbeelden. De stoet komt aan bij het Belfort. Toespraken van ...

  video

  Bommelsfeesten in Ronse

  Carnaval, man schminkt en verkleedt zich, stoet met verklede mensen, fanfare, mensen op straat, stoet, ajuinenworp voor het stadhuis.

  video

  Folklorestoet Brugse Poort, Gent, 1948

  Folklorestoet door de dekenij St Theresia van de Brugse Poort, Pinksteren 1948. De folkloristisch-historische optocht beeldt de geschiedenis van de buurt uit (bijvoorbeeld de ‘Kiekenstraat’ wordt verbeeld door enkele mannen verkleed als kip).

  video

  Carnaval in Aalst

  Carnaval in Aalst, verklede mensen, bal, livemuziek.

  video

  Reclamestoet Brugse Poort, Gent, 1947

  Een optocht ter promotie van lokale handelaren, met een parade van reclamewagens, inclusief een fanfare. Een van de wagens is bekleed met passe-vites.

  Blijf op de hoogte

  Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.