Carnaval

type

  37 resultaten

  [collection.loading results...]

  audio

  Maar als die carnaval verboden was, alleman was verkleed

  Toen August (°1913) nog te klein was om zich te verkleden, deed het gemeentebestuur van Oosteeklo een poging om het Carnavalsfeest af te schaffen. Verboden zaken hebben natuurlijk extra aantrekkingskracht: er werd nooit zo hard gefeest als toen.

  video

  Carnaval in Aalst

  Carnaval in Aalst, verklede mensen, bal, livemuziek.

  video

  Carnaval in Eine

  Carnaval in Aalst, verklede mensen, bal, livemuziek. Carnaval was oorspronkelijk een overgangsfeest waarbij mensen zich verkleedden om het begin van de lente te vieren. Door de kerstening raakte het feest gekoppeld aan Vastenavond. Veel van de geb...

  video

  Carnavalstoet, Gent, 1947

  Carnaval, Gent, 1947. Tussentitel ‘Uit de carnavalstoet 1947’. De carnavalsstoet, met stadsreuzen, praalwagens, steltlopers, clowns, Gilles en fanfares (gefilmd vanaf de eerste verdieping van de woning van de filmmaker in de Langemunt, Gent).

  object

  Opnaailapje van het carnaval te Aalst, 1967

  Langwerpig opnaailapje uit textiel met afbeelding van een knapzak, fles wijn, brood en een masker. Opschrift: Karnaval 1967 Clochards Aalst Nominette.

  foto

  Straatportret tijdens carnaval in Nice, 1961

  object

  Gedenkpenning Carnaval Aalst, 1934

  Mantelvormige gedenkpenning met vaste aanhechtingsring. Vooraan is een Gilles de Binche afgebeeld. Opschrift: Stad Aalst Karnaval 1934.

  object

  Ereteken van Prins-Carnaval Claus I, Eupen, 1950

  Achtpuntige ster met ophangring, binnenin een cirkel met foto van Prins Carnaval Claus I, op een blauw-witte achtergrond staat het opschrift: Prinz Claus I Eupen 1950.

  Blijf op de hoogte

  Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

  Schrijf je in op de nieuwsbrief