Expo: UIT HET FOTOALBUM #7 – TERUG VAN DE KERMIS 28.06.2015‑13.09.2015

TERUG VAN DE KERMIS verzamelt kermissouvenirs uit het fotoalbum. Deze foto-expo toont een verrassend veelzijdig, maar onbekend stukje fotografiegeschiedenis.

20300763694_ae65942fc1_o

TERUG VAN DE KERMIS verzamelt kermissouvenirs uit het fotoalbum. Deze foto-expo toont een verrassend veelzijdig, maar onbekend stukje fotografiegeschiedenis.

Kermis_Affiche_def

UIT HET FOTOALBUM #7 - TERUG VAN DE KERMIS

Deze foto-expo is aflevering 7 van de reeks UIT HET FOTOALBUM. Het Huis van Alijn bouwt aan een digitaal fotoalbum over het dagelijks leven vanaf de 20ste eeuw. Dit album wordt samengesteld met foto's uit familiealbums die het publiek aan het museum bezorgt.

In het fotoschietkraam, in de fotobarak of met een losse klik op straat, de kermisbezoeker liet zich portretteren. Decennialang was de kermis het kostbare werkterrein van straatfotografen. Op de toegangswegen houden zij de wacht en leggen er jonge koppeltjes, gezinnen of groepjes vriendinnen vast. Vanaf de jaren 1970 verdwijnen de kermisfotografen en fotokramen uit beeld. Bijna iedereen heeft dan een eigen fototoestel en talrijke ouders leggen zelf hun kroost vast tijdens een ritje op de draaimolen of de pony. Na foto-expo’s over Sinterklaas, huisdieren, schoolfoto’s, auto’s, huwelijken en vakanties belicht het Huis van Alijn in de zevende aflevering van ’Uit het fotoalbum’ nu dus ook de kermis.

Praktische info

Wat: tijdelijke tentoonstelling
Waar: Huis van Alijn (Kraanlei 65, 9000 Gent)
Wanneer: 28.06.2015 - 13.09.2015

Publiekswerking

Ontdek de collectie meer

foto

Kinderen op draaimolen, Gent, 1997

In november 1997 vond er een kermis plaats op het Gentse Sint-Baafsplein en de Korenmarkt. De kermis vond plaats ter gelegenheid van het heraanleggen van het Sint-Baafsplein.

foto

Straatportret van gezin op de kermis, jaren 1940

foto

Gezelschap bij schietkraam, Gent, 1946

Deze foto werd genomen op de kermis van de Rooigemlaan in Gent.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.