Boek 'De jaren '90'

16.11.2023

Naar aanleiding van de expo 90’s ligt vanaf 28.11.2023 een gloednieuwe publicatie van het Huis van Alijn in de boekhandel: De jaren ‘90 (Uitgeverij Lannoo).

De jaren '90

Als het tijdperk tussen de val van de Berlijnse muur in 1989 en de aanslagen op de Twin Towers in de VS in 2001: zo worden de jaren ’90 in dit boek gedefinieerd. Maar ook als het tijdperk waarin girl en boy bands furore maakten, de helft van de jeugd met Buffaloschoenen rondliep en de andere helft met Dr. Martens en we met zijn allen naar Friends keken. Daarnaast waren het ook de jaren waarin het internet en de mobiele telefoon onze communicatie en blik op de wereld finaal veranderden.

Al deze veranderingen drongen snel door tot in onze huiskamers. Wat waren onze eetgewoontes? Naar welke muziek luisterden we? En hoe gingen we op reis? Thema’s zoals koopgedrag, technologische veranderingen en beeldcultuur dompelen de lezer onder in dit boeiende decennium.

 

Buffalo_s
Buffalo's, privécollectie
object
Discman van Philips, collectie Huis van Alijn


Wie het boek openslaat, vindt ook tal van beelden uit de collectie van het Huis van Alijn. Het wordt voor velen een trip down memory lane. Toch is het meer dan een nostalgische trip. Door een veelzijdig beeld te schetsen van de jaren 1990, roept het boek zowel herkenning als verwondering op.

Het boek ‘De jaren ‘90’ kost € 25,00 en is vanaf 28.11.2023 te koop in de museumshop van het Huis van Alijn en de boekhandels. Een ideaal eindejaarsgeschenk voor 90’s kids!

Agenda Bekijk alles

90_s

Tentoonstelling

90's

De expo 90’s neemt je mee op een nostalgische trip naar de jaren 1990. In dit decennium verandert ons dagelijks leven in sneltempo.
Talk_Ben_Van_Alboom_1

Lezing

Nightlife en Gent in de 90's

[VOLZET] Ben Van Alboom neemt je in deze talk mee naar het bruisende Gentse nachtleven in de jaren 1990.
museumnacht_online_2023_televisie

Avondopening

Museumnacht

Tijdens Museumnacht gaan we back to the nineties!

Ontdek de collectie online bekijk meer 90's collectie

object

Doos met floppy disks

Doos met floppy disks

document

Reclame voor de Ketnetkrant

Reclame voor de Ketnetkrant

foto

Kinderen op strand met een opblaasbare walvis, Koksijde, 1996

Kinderen op strand met een opblaasbare walvis, Koksijde, 1996

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.