Publicatie: Cultural Heritage for wellbeing

15.01.2020

Hoe kunnen erfgoedcollecties een rol spelen in een positieve verandering op het welzijn van mensen en gemeenschappen? FARO lanceerde een nieuwe publicatie met praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland.

Over de publicatie

In 2018 nam FARO het initiatief voor de oprichting van een internationale werkgroep met experts uit Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk met een expertise rond cultureel erfgoed, gezondheid en welzijn. Deze werkgroep wil een internationaal kennisnetwerk op zetten rond de ontwikkeling van open erfgoeddepots voor een welzijnsaanbod en een train-the-trainer-model voor professionals in de zorgsector ontwikkelen. 

In de publicatie 'Cultural heritage for wellbeing. Inspiring cases that create positive change in wellbeing with heritage collections' bundelt Bart De Nil enkele bijdragen van de experts over grensverleggende voorbeelden uit Vlaanderen en uit het Verenigd Koninkrijk. Els Veraverbeke, conservator van het Huis van Alijn en lid van de werkgroep, schreef een bijdrage over de werking in het Huis van Alijn.


Praktisch

Titel: Cultural heritage for wellbeing. Inspiring cases that create positive change in wellbeing with heritage collections

Auteurs: Bart De Nil (ed.), Zoë Brown, Ann Chow-Thomas, Claire Coia, Julia Cort Kaat Leeman, Michael Mahoney, Bart Marius, Michael McHugh, Sara Griffiths, Iqbal Singh en Els Veraverbeke

Prijs: € 20,00

Verkoop: via FARO


Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief