Vermoutsoda (1969)
1 min.
citroenschil, blokjes ijs, vermout, sodawater.
Citroenschil en 1 blokje ijs in een tumbler* leggen. Glas voor 1/3 vullen met vermout. Bijvullen met sodawater.
*Tumbler: is een kort, breed, cilindervormig glas met meestal een dikke bodem.
Double eagle Collins (1969)
Glas voor 3/4 vullen met fijngestampt ijs, een borrelglas gin en een paar druppels citroensap. Bijvullen met Seven-Up.
Alcoholvrije vruchtenbowl (1969)
12 glazen, 3 uur
3/4 kg gemengde vruchten, bijv. druiven, sinaasappel, banaan en perzik, 100 g basterdsuiker, 2 flessen appelsap, 1/2 fles spuitwater
Vruchten schoonmaken en zo nodig kleinsnijden.
In een bowlkom leggen, met suiker bestrooien en 1/2 uur op een koele plaats laten trekken.
Appelsap erover gieten en de drank nog 2 uur laten trekken.
Vlak voor het opdienen spuitwater toevoegen.
*variatie op de alcoholvrije vruchtenbowl: vervang het spuitwater door Seven-Up
Cocktail "Marie-Chantale"
Een liter STASSANO YOGHURT opslagen met 100 gram fijne suiker en 3 eierdooiers. Er een flink glas kirsch al roerend bijvoegen.
Koel opdienen in cocktailglazen, versierd met een ziertje frambozen of grenadine stroop en enkele geraspte, geroosterde amandelnoten.
Bananenmilkshake met chocolade ijs (1969)
2 min.
1 banaan met 30 g suiker met behulp van een vork tot moes verwerkt, 2 lepels vanille-, chocolade- of koffie-ijs, 1 dl ijskoude melk.
Chocoladedrank (1969) - met alcohol
1 flink glas, 10 min
1 ei, 25 g suiker, 1 theelepel oploscacao, 2 likeurglaasjes cognac, 1/4 l melk
Ei met suiker, cacao en cognac schuimig kloppen of in shaker schudden.
Melk toevoegen en even roeren.
Ierse koffie (1969)
Een glas op een voet, bijv. een wijnglas, omspoelen met heet water en achtereenvolgens vullen met: 1 dessertlepel bruine suiker, hete sterke koffie tot 2/3, 2 lepels Ierse whisky en 1 lepel dikvloeibaar geklopte ongezoete slagroom.
Niet roeren, de koffie behoort door de slagroom te worden gedronken.
Turkse koffie (1969)
6 kopjes, 5 min.
4 eetlepels poederfijn gemalen koffie, 3 eetlepels suiker, 3 dl water.
Koffie, suiker en water in een Turks koperen kannetje doen (een steelpan kan ook dienst doen). Roeren en aan de kook brengen, 3 maal op laten komen, met een paar druppels koud water de koffie laten schrikken om het drap te laten bezinken. In ieder kopje een beetje schuim scheppen en aanvullen met ongezeefde koffie.
De koffie zonder melk direct serveren. Niet in de koffie roeren en het kopje maar voor 2/3 leeg drinken.