Expo: CHAPEAU 13.06.2014‑16.11.2014

In deze expo spelen internationaal geroemde goochelaars uit de weinig bekende Belgische goochelgeschiedenis de hoofdrol.

14433593322_7ea17b546b_o

In deze expo spelen internationaal geroemde goochelaars uit de weinig bekende Belgische goochelgeschiedenis de hoofdrol.

chapeau_aff

CHAPEAU

Servais Le Roy, Josmah, Meester Brando, Jean Seth, Klingsor, Joe Alcatraz en de onvergetelijke Suzy Wandas nemen u mee in de fascinerende wereld van magische theaters en goochelclubs. Goochelaars verwonderen met hun acts en spectaculaire trucs het publiek met het schijnbaar onmogelijke en ondenkbare. Fakirs, helderzienden, zakkenrollers, illusionisten, hypnotiseurs, buiksprekers en hun assistentes zijn meesters in afleiding en vingervlugheid. Het publiek laat zich graag meevoeren in deze spannende wereld van illusies en mysteries. De goochelaar beheerst de kunst van het controleerbare. Niets laat hij aan het toeval over, ook al heeft zijn optreden de schijn van het tegendeel. Geheimen van effecten worden zelden of nooit prijsgegeven; goochelkunst is spektakelkunst.

Uit privéarchieven van goochelaars en officiële bewaarinstellingen toont het Huis van Alijn de meest bijzondere affiches, unieke foto’s en filmbeelden, kostuums en goochelattributen. Tijdens de expo werden goochelshows, workshops en lezingen georganiseerd. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober 2014 vond het Goochelgala in de Minardschouwburg in Gent plaats. Zeven Belgische goocheltoppers brachten er elk een meesterlijke act in hun eigen discipline. De expo CHAPEAU kwam tot stand in samenwerking met het Circuscentrum en Kobe en Christ van Herwege.

 

Praktische info

Wat: tijdelijke tentoonstelling
Waar: Huis van Alijn (Kraanlei 65, 9000 Gent)
Wanneer: 13.06.2014 - 16.11.2014

Publiekswerking

Ontdek de collectie meer

foto

Boeienkoning Joe Alcatraz

foto

Suzy Wandas met spel kaarten

object

Goocheldoos Hanky Panky

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.