Vacature: databeheerder (tijdelijke functie)

27.01.2022

Het Huis van Alijn en Industriemuseum zoeken een tijdelijke databeheerder (van 1 maart tot 15 oktober 2022). Heb je kennis van databeheer en ben je een goede planner? En heb je zin in een toffe job in twee musea in het centrum van Gent? Dan is deze functie misschien iets voor jou. 

Vertel me meer over de functie!

Binnen het team Kennis en Digitaal sta je in voor het digitaal ontsluiten van data, gelinkt aan de collecties van beide musea. Je bent verantwoordelijk voor de planning, opvolging en ondersteuning van de diverse digitalisatieprocessen. Je zorgt daarbij steeds voor een vlotte doorstroming van de digitale content naar de verschillende platformen. Het gaat dan bijvoorbeeld onder meer over de import van datasets naar het collectieluik van de website.

Als databeheerder stuur je de collega’s aan die bezig zijn met datacleaning en data-optimalisatie en ben je het eerste aanspreekpunt bij vragen over de technische mogelijkheden van de verschillende digitale platformen van beide musea. Verder werk je ook mee aan strategische projecten waarin het Industriemuseum en/of Huis van Alijn betrokken zijn, zoals de Collectie van de Gentenaar, GentGemapt en Inzoomen op industrieel erfgoed.

Tot slot denk je mee na over de bestaande processen en hoe die verbeterd kunnen worden. Je doet voorstellen voor nieuwe manieren om op kwalitatieve wijze aan data- en kennisbeheer te doen.

We zoeken een tijdelijke databeheerder: van 1 maart 2022 tot 15 oktober 2022.

 

Klinkt goed! Kom ik in aanmerking?

  • Je beschikt minimum over een bachelordiploma in een vakgebied over databeheer, collectiebeheer en/of datacleaning OF je hebt minimum 1 jaar relevante werkervaring in die richting OF je volgde een opleiding met vakken over databeheer, collectiebeheer, datacleaning, ... Pas afgestudeerden die voldoen aan een van deze voorwaarden komen dus ook in aanmerking.

  • Je bent bij voorkeur vertrouwd met het domein van datacleaning en bijbehorende tools. Of je bent enthousiast om je snel in te werken in deze materie.

  • Je bent vertrouwd met beeldbeheer- en/of collectiebeheersystemen.

  • Je bent een teamspeler, maar kan ook zonder problemen zelfstandig uitwerken.

  • Je werkt planmatig en doelgericht.

  • Je communiceert vlot, zowel schriftelijk als mondeling.

Pluspunten:

  • Je hebt kennis van (linked) open data en open source tools.

  • Je hebt kennis van de verschillende vormen van auteursrecht, CreativeCommons-licenties en rights statements.

  • Je hebt redactionele vaardigheden.

 

Ik heb interesse! Wat moet ik doen?

Stuur je CV en motivatiebrief naar thomas.desmedt@stad.gent. Dit kan t.e.m. 8 februari 2022. De gesprekken vinden plaats op maandag 14 februari 2022.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Thomas Desmedt, digitaal strateeg bij het Huis van Alijn en Industriemuseum via thomas.desmedt@stad.gent of 0473 56 55 91. 

 

Ontdek de collectie online Bekijk meer

object

Grote voorraadbus in blik voor koffie

Roodgeverfde voorraadbus in blik voor koffie. De houder heeft een maanvorm. De bovenkant loopt van achteren naar voren schuin naar beneden. Het deksel klapt naar boven. In het deksel is een rechthoekig vlak met rode rand in het zwart geschilderd. ...

foto

Jarige met kinderen bij verjaardagstaart, 1989

foto

Reclamestoet bij bloemencorso, Wommelgem

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.