Pierke van Alijn in de 'Week van het Gents'

14.11.2019

Van 24.11.2019 tot en met 05.12.2019 vindt de vierde editie van de Week van het Gents plaats, een week waarin het Gents dialect centraal staat. Dit jaar staan de Pierkes-poppenspelers in de schijnwerpers. Ook Pierke van Alijn is van de partij!

Poppentheaterfestival

In het kader van de Week van het Gents organiseert Cultuur Gent het poppentheaterfestival. Ook het Huis van Alijn doet mee! Op 29.11.2019 komen basisschool De Mozaïek en het Sint-Lievenscollege naar de museumzolder voor een voorstelling van Pierke van Alijn.

Andere voorstellingen

Voor, tijdens en na de Week van het Gents zijn er nog tal van andere voorstellingen bij verschillende poppentheaters in Gent.

PIER ES HIER, ZEVEN GENTSE PIERKES

De cultuurdienst van de stad Gent maakte een boekje met portretten van de zeven Gentse Pierkes. Ook ons Pierke van Alijn, Koen Vergauwen, vertelt zijn verhaal. Je kan het boekje gratis afhalen aan de balie van het museum zolang de voorraad strekt.


Agenda Pierke van Alijn Meer

Ontdek Pierke in de collectie Meer

object

Pierke met lange arm

Stangpop van Pierke met lange arm, hij draagt een rood jasje en een gestreepte lange broek. Poppenkastpop van het reizend poppentheater Schelfhout, het Spelleke van Sint-Antonius.

object

Pierke

De poppen die deel uitmaken van poppenkast Beatrijs werden in 1946 als huwelijksgeschenk geschonken aan een huwelijkspaar. Het huwelijkspaar heeft gedurende twee jaar gespeeld met poppenkast Beatrijs in heel Vlaanderen.

artikel

De geschiedenis van Pierke van Alijn

Pierke, met zijn typisch wit-rode pakje, is bijna bij iedere Gentenaar bekend. Al een eeuw lang speelt hij de hoofdrol in verschillende Gentse stangpoppentheaters.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.