Museum en museumcafé tijdelijk gesloten

28.10.2020

Uit zorg voor allen en om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluit het Huis van Alijn tijdelijk de deuren vanaf donderdag 29.10.2020. Ook het museumcafé is gesloten.

De afgelopen maanden deden we, samen met onze collega’s uit de hele sector, heel wat inspanningen om cultuur opnieuw op een veilige en aangename manier mogelijk te maken. We zijn blij dat we hierin geslaagd zijn. Blij dat we onze Expo Circus Onderweg konden openen. Blij dat er heel wat schattenjagers deze zomer de straten rond het Huis van Alijn verkend hebben. Blij dat onze gidsen jullie mee op sleeptouw namen in de expo of in de circuswijk. Blij dat onze waarden het terras en café opnieuw konden open. En blij dat onze Vrienden van Alijn weer voor muziek zorgden op de binnentuin en in de voormalige kapel.

Maar het coronavirus was nooit weg. Dus de afgelopen maanden waren niet zoals we ze gewoon zijn en het graag hebben. Veel bezoekers vonden hun weg nog niet terug, groepsbezoeken werden geannuleerd en evenementen waren beperkt. Maar we hebben getoond dat we, mits de nodige maatregelen, er wel konden staan.

De situatie vandaag laat het niet langer toe om open te zijn. We begrijpen de beslissing om de cultuurhuizen tijdelijk te sluiten. Omdat solidariteit met de zorgsector en iedereen die getroffen wordt door deze crisis, op de eerste plaats staat.

Intussen werken we met ons team verder achter de schermen en maken we nieuwe plannen. Want wanneer het opnieuw veilig is, openen we terug onze deuren. Met volle goesting, voor 100 %.
Draag zorg voor elkaar en volg de maatregelen, voor jezelf en voor je naasten. Hou jullie goed en veilig!

En dan nu, voor iedereen die het nodig heeft, een tasje troost.

Het Huis van Alijn team

Praktische info

  • Mensen met tickets voor een museumbezoek worden snel gecontacteerd.
  • We annuleren of verplaatsen al onze evenementen voorlopig tot en met eind november. Bekijk de agenda voor de juiste informatie per evenement.
  • Het museumcafé is voorlopig gesloten tot en met 19 november.

 

Contact

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.