Jouw herinneringen aan de Gentse Feesten

26.02.2021

De stad Gent wil de Gentse Feesten laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed en roept iedereen op om mooie herinneringen te delen. Snuisteren door de straten, genieten van een optreden of al feestend de zon zien opkomen: al deze herinneringen worden opgenomen in de aanvraag tot erkenning. Als de Gentse Feesten deze officiële erkenning krijgen, dan kan de Stad dit cultureel volksfeest beschermen en borgen. De Feesten worden dan eeuwig verankerd in het Gentse DNA en doorgegeven aan de volgende generaties.

Iedere bijdrage verhoogt dus de kans op slagen!

Een herinnering of verhaal delen kan tot en met 31 maart.

Foto: Prijswinnaars loterij poppenspel en spelers op de Gentse Feesten, jaren 1970

Ontdek de Gentse Feesten in de collectie Bekijk meer

document

Gentse Feesten, Museum voor Volkskunde, 1982

Gentse Feesten in het Museum voor Volkskunde, met diverse activiteiten en voorstellingen van Moereloere en van het Spelleke van Folklore, met Pierke in de hoofdrol.

video

Openingsstoet Gentse Feesten, 1982

Gentse Feesten, 17-26 juli 1982. Stoet met fanfares, paarden, reuzen, majorettes, vlaggen, praalwagens, reclamewagens, verklede mensen, vendelzwaaiers en volksdansers trekt door de straten van Gent. Een van de praalwagens is van het Museum voor Vo...

video

Openingsstoet Gentse Feesten, 1978

Openingsstoet van de Gentse feesten, 1978: stadsreuzen, verklede mensen, man in de stoet filmt de toeschouwers met een camera, volksdansen, fanfares (De Lochte Genteneers),majorettes, een pop van de Belleman.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.