Herfstvakantie in het Huis van Alijn

20.10.2019

Op zoek naar een leuke activiteit in de herfstvakantie? Kom naar het Huis van Alijn! Knutselactiviteiten, poppentheater, performance en livemuziek@Alijn. Voor welk wat wils!

 

Fiesta de la Muerte

Elk jaar in de periode rond Allerzielen vieren Mexicanen Fiesta de la Muerte of het 'Feest van de dood'. Dan bouwen ze rijkelijk versierde altaren, ofrenda, voor overleden familieleden en vrienden. Op deze ofrenda plaatsen ze onder andere bloemen, kaarsen, foto's, copal en papel picado. Tijdens de herfstvakantie kan je zo'n traditioneel altaar bezoeken in de voormalige kapel van het Huis van Alijn. De installatie is elke dag van 10:00 tot 18:00 uur gratis te bezoeken, behalve op woensdag (sluitingsdag).

Doe mee

Laat je tijdens het bezoek inspireren door de symboliek en kunstwerken. Maak aan de tafel een papel picado, een cavalera of bloemenkrans en laat een boodschap na aan een geliefde overledene. Neem je gemaakte kunstwerkjes mee naar huis, een leuke activiteit voor jong en oud.

Performance 'Ofrenda de dia de muertos'

Op zondag 3 november (15:00 uur en 20:00 uur) sluiten we de herfstvakantie af met een performance op de museumzolder, georganiseerd door de Vrienden van Alijn. Componist en muzikant Luiz Marquez creëerde een liefdesverhaal waarin plastische kunsten, filosofie, muziek, dans en poëzie het verhaal vertellen van geboren worden, sterven en opnieuw geboren worden.

Pierke van Alijn

Tijdens de herfstvakantie beleven Pierke en zijn vrienden weer spannende avonturen op de museumzolder. Hoe loopt het af met de 'reuzepeer' die het dorp op stelten zet? Kan Pierke agent Amedee verlossen uit de handen van Stroper Stroef? En slaagt Pierke erin om de verdwaalde prins Rammenas terug thuis te brengen? Spanning verzekerd tijdens de vijf voorstellingen in de vakantie..

26.10 - Vrouwtje Annemijn (VOLZET)

29.10 - Stroper Stroef (VOLZET)

30.10 - Stroper Stroef. (VOLZET)

31.10 - Rammenas. (VOLZET)

02.11 - Rammenas. (VOLZET)

Expo MIJN LEGERDIENST

Bezoek onze nieuwe expo MIJN LEGERDIENST en ontdek hoe miliciens hun legerdienst beleefden. De oproepbrief, de driedaagse in het Klein Kasteeltje, de driloefeningen en het soldatenhalfuurtje. Herkenbaar voor vele ex-miliciens en hun omgeving, soms verrassend voor zij die het niet meer meemaakten. Bezoek de expo met familie, vrienden of legerkameraden en haal herinneringen op. Laat je medisch keuren, oefen de dril en poets je schoenen zodat je op het einde van de expo kan afzwaaien. Meer info

Elke dag open van 10:00 tot 18:00, behalve op woensdag (sluitingsdag)

Op zondag 27.10 kan je om 11:00 uur met een gids de expo bezoeken. Geen reservatie, de gids wacht je op aan de balie (max. 20 personen, vol is vol). Je betaalt € 4,00 voor de gids + je museumtoegang.

Expo dagelijks leven, tradities en rituelen vanaf de 20e eeuw

Ontdek in onze hoofdtentoonstelling hoe we het dagelijks leven en de bijhorende tradities en rituelen beleefden vanaf de 20e eeuw tot nu. Het schrijven van nieuwjaarsbrieven, onze ochtendrituelen en ons favoriete speelgoed. Soms zo herkenbaar voor de ene en bevreemdend voor de andere.

Elke dag open van 10:00 tot 18:00, behalve op woensdag (sluitingsdag)

Livemuziek@Alijn

Op donderdag 31.10 organiseren de Vrienden van Alijn een gratis concert van HT Roberts & Pascale Michiels op de museumzolder. Bluesy en soulful, met diepe wortels en speelse takken, hartverwarmend en echt, over (over)leven en (nog lang niet) dood gaan. Twee stemmen, een handvol instrumenten en, vooral, twee levens. Blues uit deze delta. De Schelde-delta.

Donderdag 31.10, 21:00 uur (geen reservatie nodig)

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.