De Gentse musea trekken naar de Gentse wijken met COVITRINE

11.12.2020

Een tentoonstellingsroute in de Gentse wijken

In tijden waarin een museumbezoek niet of beperkt mogelijk is, brengen de Gentse musea hun collecties naar de straten en wijken. In het project COVITRINE worden er in Gent 200 boxen verspreid. In die boxen zitten telkens 20 affiches met daarop het verhaal van een kunstwerk of object uit één van de Gentse musea. De affiches komen aan de ramen van buurtbewoners en fleuren zo jouw dagelijkse wandeling in de buurt op.

Elke affiche brengt een verhaal in het Nederlands, maar doet dat ook in een andere taal. Volgende talen vind je terug: Arabisch, Armeens, Bengaals, Bulgaars, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Italiaans, Maleisisch, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Tigrinya, Turks en Urdu.*

*We kregen hiervoor heel wat hulp van vrijwillige vertalers, hartelijk dank!

Een box voor jouw buurt?

Vanaf 1 december 2020 kan je een COVITRINE-box aanvragen voor jouw straat of buurt.

  • Na jouw aanvraag contacteren we jou en gaan we samen op zoek naar 10 à 20 ramen in de buurt.
  • We bekijken hoe de affiches veilig tot bij de eigenaars van de ramen kunnen geraken.
  • Er worden steeds combinaties van affiches verspreid, zodat je op je dagelijkse wandeling meerdere museumverhalen ontdekt. Één affiche voor je eigen raam aanvragen kan dus niet.

Stuur je aanvraag naar covitrine@stad.gent

half_logo_covitesse

COVITRINE

COVITRINE is een project van'Covitesse 6. versneller van solidariteit.' en een samenwerking met Design Museum Gent, De Wereld van Kina, GUM, Industriemuseum, Kunsthal Gent, MSK Gent Museum Dr Guislain, S.M.A.K. STAM en Huis van Alijn.

Met steun van

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.