Spaarkas: lezing parasieten - GEANNULEERD 12.06.2020

Lezing over parasieten door Jozef Vercruysse.

Spaarkas

Spaarkas

Lezing over parasieten door Jozef Vercruysse.

Over de lezing

Jozef Vercruysse, professor emeritus van de faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent, spreekt over Parasieten: "ze zijn mooi, slim en ze hebben de geschiedenis veranderd.". Een boeiend onderwerp, gekruid met flegma en humor.

OVER DE SPAARKAS

In oorsprong was de spaarkas bedoeld om mensen te stimuleren om te sparen zodat ze bij feestelijke gelegenheden, zoals de jaarlijkse kermis, over een extraatje konden beschikken. In de cafés waar vandaag nog een actieve spaarkas hangt, is het vooral een sociaal gebeuren, met de jaarlijkse uitstap of het feestmaal als orgelpunt. Het precieze reglement verschilt tussen de spaarkasverenigingen of cafés, al komen een aantal regels steeds terug. Er moeten een vast aantal stortingen gedaan worden, soms met een minimumbedrag. Wie niet voldoende spaart, moet vaak een boete betalen. Op een vastgelegd moment, meestal jaarlijks, gebeurt de uitbetaling tijdens een etentje of feest. In het museumcafé van het Huis van Alijn is de Spaarkas “Ek steekt in ’t zijne” actief. Wie geïnteresseerd is, kan het volledige reglement steeds opvragen bij de waarden van het café. 

PRAKTISCHE INFO

Wat: lezing

Waar: museumzolder Huis van Alijn (Kraanlei 65, 9000 Gent)

Wanneer: 12.06.2020, 19:00 uur

Prijs: € 5,00

Inschrijven: via overschrijving op rekeningnummer van de spaarkas "elk steekt in't zijne" BE50 7350 1386 4318. Inschrijven kan via mail naar vincent.rondas@telenet.be of via SMS 0474 740 287

Organisatie: Spaarkas Vrienden van Alijn

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.