De Kamerplant Cup

Heb jij een sanseveria die je niet meer kan missen of een monstera met een mooi verhaal? Doe mee aan onze Kamerplant Cup!

Kamerplant_Cup

Heb jij een sanseveria die je niet meer kan missen of een monstera met een mooi verhaal? Doe mee aan onze Kamerplant Cup!

De Kesteloot Kamerplant Cup

Met steun van de Vlaamse Overheid via de culturele activiteitenpremie.

Bloemen en planten geven geur en kleur aan ons dagelijks leven. Ze bieden troost, wensen geluk en fleuren onze huiskamers op. In samenwerking met Floraliën en Plant & Leven gaan we daarom op zoek naar planten met een bijzonder verhaal.

 

DEELNEMEN?

kesteloot_kamerplant_cup

Deelnemen kon tot maandag 5 april 2021. Uit alle inzendingen koos de jury (Huis van Alijn, Floraliën Gent, Plant & Leven) 4 kandidaten die hun plant mochten komen voorstellen in het museum.

Alle genomineerden krijgen een planten verrassingspakket. De winnende plant krijgt een plekje op de tentoonsteling 'Floraliën in het Huis van Alijn' in mei 2022.

DE GENOMINEERDEN

3

"Een paradijs. Instant geluk, dat geeft ze mij. Een droom, die schenkt ze mij."De citroenboom van Martine
4

"Na zoveel jaar doet hij het nog steeds heel goed, zeker sedert we verhuisd zijn. Ondertussen is de man jammer genoeg al even overleden, maar hij leeft voort in mijn gedachten."

 

De sanseveria van Lorissa
6

"Ik kon ze recht helpen, verzorgen, koesteren. En zie, ze haalde het Kerstfeest al was ze gehavend. Nieuwjaar niet."

 

 

De Amaryllis van Ann
5

"Zalig toch hoe een plant verleden, heden en toekomst over generaties heen kan verbinden, hopelijk nog eens 100 jaar."

 

 

De Monstera van Leen

PRIJSUITREIKING

 

Leen, Lorissa, Martine en Ann kwamen hun plant in het Huis van Alijn voorstellen aan de jury. Bekijk hieronder het verslag en de bekendmaking van de winnaar.

Floraliën in het Huis van Alijn


Door de coronamaatregelen werd 'Floraliën in het Huis van Alijn' in 2020 en 2021 helaas geannuleerd. In dit project willen we de rol en de symboliek van bloemen en planten in ons dagelijks leven belichten.

We hopen dat dit in 2022 kan doorgaan. Dan plaatsen we, tijdens Floraliën 2022, echte bloemen en planten in elke museumkamer en vertellen we hun verhaal. In 2021 doen we een online publieksproject 'De Kesteloot Kamerplant Cup'.

 

DIA_0073_0054

Bloemen en planten in de collectie Bekijk meer

foto

Huwelijksportret, jaren 1930

artikel

Tuinkabouters

Tuinkabouters zijn al lang aanwezig in het Vlaamse landschap. Voor sommigen zijn ze een geliefd verzamelobject, voor anderen smakeloze kitsch. Ze toveren voortuinen om tot wonderlijke fantasiewerelden.

artikel

De Kamerplant

Een urban jungle is vandaag helemaal hip. Door de woonkamer om te toveren tot een oerwoud vol kamerplanten brengen we groen in huis.

Blijf op de hoogte

Volg het nieuws en de verhalen van het Huis van Alijn.