arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Het Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. De rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld toont dat alledaags allerminst gewoon is. 

We zetten sterk in op een inclusieve werking. Dat vraagt intensief onderzoek en een nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen en experten uit de sociale sector, de zorg- en welzijnssector, universiteiten en hogescholen. Zo bieden we aan blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden, mensen met dementie en mensen met autisme een museumbezoek op maat. En we gaan nog een stap verder. Hoe kunnen we als museum, via het erfgoed van het dagelijks leven, echt iets betekenen voor kwetsbare groepen? 

Het Huis van Alijn bouwt aan een museum voor iedereen. We willen drempels wegwerken zodat meer mensen met het museum, de collectie en de werking kunnen kennismaken. Dankzij uw steun kunnen wij hier elke dag aan verderbouwen, op stevige fundamenten. 

Wil je het Huis van Alijn graag steunen met een gift? Neem dan contact op met onze directeur, Ann Van Nieuwenhuyse via ann.vannieuwenhuyse@stad.gent | 09 269 42 07

Alle info over geven voor erfgoed: www.erfgoeddoel.be 

20170424 Av Erfgoeddag Druk C Michiel Devijver 20
20171216 Av  Nieuw Opening Web C Michiel Devijver 36