arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Vrienden: daguitstap naar Antwerpen

27.05.2018

Op stap met de Vrienden van Alijn naar Antwerpen.

In de voormiddag bezoeken we het Middelheimmuseum. Het Middelheimmuseum is een beeldenpark. De collectie van het museum is goed voor zowat 400 kunstwerken, het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen en opbouwen. De werken situeren zich van ca. 1900 tot vandaag en brengen een mooi internationaal overzicht van de moderne en hedendaagse kunst.

Na de middagpauze staat een bezoek aan de Ruien op het programma: een professionele gids brengt je tot in de donkerste hoeken van het ondergrondse waterstelsel. Na een boottochtje wandel je in het halfduister verder langs overdekte vlieten, vesten en sluizen. De middeleeuwse gewelven onthullen stap voor stap hun geheimen. Het ondergronds gangenstelsel geeft nog steeds blijk van haar boeiende en rijke geschiedenis. Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven uw hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden. We nemen u mee op een bevreemdende wandeling in de onderbuik van Antwerpen!


WAAR: VERTREK EN AANKOMST PER BUS AAN P+R GENTBRUGGE (ONDER E17)
WANNEER: ZONDAG 27 MEI 2018, VERTREK 9:00, TERUG OM 18:00 (VRIJE MAALTIJD IN ANTWERPEN)
PRIJS: € 35 (VRIENDEN) € 40 (NIET-VRIENDEN)
MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS: 45
ORGANISATIE: VRIENDEN VAN ALIJN