arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Pierke van Alijn: de spookkoets

30.05.2020

De meest verdienstelijke burger krijgt een gouden sleutel op het dorpsfeest. In afwachting is het aan agent Amedee en Pierke om deze schat te bewaken. Maar er komt een spookkoets aandraven en de sleutel wordt gestolen. Help! Pierke zet de achtervolging in.

 

Lees meer

Livemuziek@Alijn: Reena Riot duo

26.09.2019

Eindelijk… Bijna 7 jaar na de finaleplaats in Humo’s Rock Rally kwam Reena Riot in januari 2019 op de proppen met hun debuut NIX. Het werd voor Naomi Sijmons een lange zoektocht naar zichzelf, een zoektocht naar de essentie van muziek en een zoektocht naar die groep waarin ze kon floreren. Voor deze gelegenheid, in duo met haar muzikale soulmate Jan Myny.

Lees meer

Rondleiding expo ‘Mijn legerdienst’ met Marie Vandecaveye

20.10.2019

Marie Vandecaveye, curator van de expo ‘Mijn legerdienst’, geeft een exclusieve rondleiding voor de Vrienden en geeft meer uitleg over de gemaakte keuzes.

Bijna 25 jaar geleden zwaaiden de laatste Belgische dienstplichtigen af. Doorheen de 20e eeuw viel bij jonge mannen, van alle rangen en standen, in alle hoeken van het land, een oproepingsbrief in de brievenbus. Het leger was voor hen een nieuwe en onbekende wereld.

Lees meer

Livemuziek@Alijn: HT Roberts & Pascale Michiels

31.10.2019

Sunburst & Silk is de titel van een plaat en een programma. Het resultaat van de samenvloeiing van een reeks nieuwe songs van singer-songwriter Ht Roberts met de gloedvolle stem en de rijk gestoffeerde kleurendoos van Pascale “Bloomfish” Michiels. Bluesy en soulful, met diepe wortels en speelse takken, hartverwarmend en echt, over (over)leven en (nog lang niet) dood gaan. Twee stemmen, een handvol instrumenten en, vooral, twee levens. Blues uit deze delta. De Schelde-delta.

Lees meer

Fiesta de la Muerte

26.10.2019 - 03.11.2019

Of het ‘Feest van de Dood’. Elk jaar in de periode rond Allerzielen vieren Mexicanen feest en bouwen ze rijkelijk versierde altaren voor overleden familieleden en vrienden! Bloemen, kaarsen, foto’s, lievelingseten en persoonlijke bezittingen, copal, papel picado,…: het zijn slechts enkele van de onderdelen die worden samengebracht tot een heus kunstwerk ter ere van zij die niet meer bij ons zijn. En juist dankzij die ‘ofrenda’ zijn ze er toch… Luiz Marquez bouwt dit jaar zo’n traditioneel altaar in de voormalige kapel van het Huis van Alijn. Kom tijdens de herfstvakantie langs en ontdek meer over de Mexicaanse cultus van de dood.

Lees meer