arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Livemuziek@Alijn: Catbug

31.01.2019 - 31.01.2019

Catbug is de nom de plume van Paulien Rondou, vierentwintig en de huidige winnares van ‘De Zes’, het Antwerpse provinciale pop -en rockconcours.

Op 16 november 2018 brengt ze haar eerste lp 'Universe’ uit op het gloednieuwe ‘Illuminine Records’. ‘Kingfisher’ is de eerste single uit deze plaat. Paulien groeide op in Tervuren, studeerde kleinkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en woont momenteel op een boerderij te Westmalle, de ideale artistieke voedingsbodem voor haar geesteskindjes, zo blijkt. ‘

Universe’ is een ode aan leegte, eenzaamheid, één worden met de natuur en dromen over berglandschappen. Het is niet zomaar een plaat, de elf intieme slaapkameropnames zijn een verhaal, een reis doorheen Catbug’s artistieke spinsels van de voorbije jaren. Denk aan dierendromen en meditatieve films zoals ‘Old Joy’ van regisseur Kelly Reichardt en ‘Cemetery of Splendour’ van Apichatpong Weerasethakul en je waant je meteen op planeet Catbug.

De Vrienden van het Huis van Alijn organiseren elke laatste donderdag van de maand een intiem avondconcert op de museumzolder.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het museumcafé is open van 19:15 tot 01:00.