arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Livemuziek@Alijn: Reena Riot duo

26.09.2019

Eindelijk… Bijna 7 jaar na de finaleplaats in Humo’s Rock Rally kwam Reena Riot in januari 2019 op de proppen met hun debuut NIX. Het werd voor Naomi Sijmons een lange zoektocht naar zichzelf, een zoektocht naar de essentie van muziek en een zoektocht naar die groep waarin ze kon floreren. Voor deze gelegenheid, in duo met haar muzikale soulmate Jan Myny.

Lees meer

Livemuziek@Alijn: HT Roberts & Pascale Michiels

31.10.2019

Sunburst & Silk is de titel van een plaat en een programma. Het resultaat van de samenvloeiing van een reeks nieuwe songs van singer-songwriter Ht Roberts met de gloedvolle stem en de rijk gestoffeerde kleurendoos van Pascale “Bloomfish” Michiels. Bluesy en soulful, met diepe wortels en speelse takken, hartverwarmend en echt, over (over)leven en (nog lang niet) dood gaan. Twee stemmen, een handvol instrumenten en, vooral, twee levens. Blues uit deze delta. De Schelde-delta.

Lees meer

Livemuziek@Alijn - SKORDATURA

28.11.2019

Skordatura (jazz, Avant-Garde) gebeurt resoluut in het nu, met een sound en stijl die een weerspiegeling zijn van een overload aan informatie, een fragmentatie van identiteit, en een adrenalinerush vol sensorische prikkels die de luisteraar niet comfortabel onderuitgezakt op z’n stoeltje laat zitten, maar bij de nek grijpt en meevoert op een kronkelige trip met diverse uitspattingen. Met rollende ritmes, snedige injecties, hoekige grooves, flarden humor en een onwereldse sound.

Lees meer

Livemuziek@Alijn: Bruno Deneckere & guests

26.12.2019

Bruno Deneckere voorstellen hoeft niet meer. Rasmuzikant en man van de ‘Schone Liedjes’. Al 6 jaar opent en sluit hij de concertreeks ‘Schone Liedjes’ in de binnentuin van Alijn af tijdens de Gentse feesten. Een kerstconcert om naar uit te kijken

Lees meer