arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

FilemKING in het Huis van Alijn

28.10.2018

FilemKING is het filmfestival door en voor kinderen in Gent tijdens de herfstvakantie. In het Huis van Alijn brengt het bewegend beeld uit de museumcollectie samen met hedendaagse artistieke kortfilms. 

Als museum van het dagelijks leven beschikt het Huis van Alijn over een rijke collectie familiefilms of home movies die tot 90 jaar teruggaan in de tijd. Denk aan een dagje uit naar de dierentuin, een bezoek aan het circus, pootje baden in zee, kaarsjes uitblazen bij een verjaardag of gewoon wat rollebollen in de tuin.

Breng na de voorstelling zeker ook een bezoek aan het Huis van Alijn. Verwonder je over nog meer oude filmpjes en fotoalbums, verkleed je op je paasbest, knutsel met het vakantieboek uit papa’s kindertijd en snuif de geur van vroeger op.

Wat: filmvoorstelling
Wie: voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders
Wanneer: zondag 28.10.18 om 10:30 en om 15:00
Duur: 50 minuten
Prijs: €3 p.p./ €2 p.p. voor Vrienden van Alijn (excl. museumtoegang), te betalen aan de balie. Zonder reservatie. Max. 99 plaatsen. 

Hoelahoep2
Verjaardag Jaren 1970