arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

EXPO GENTSE FEESTEN

09.06.2018 - 02.09.2018

De Gentse Feesten zijn een ijkpunt in de levens van vele generaties feestvierders. Dit jaar al voor de 175ste keer!

Lang voor Walter De Buck in 1969 het gezicht werd van de feesten bij Sint-Jacobs, was Gent al het toneel van een jaarlijks terugkerend feest. In 1843 verenigden tientallen Gentse wijk- en buurtfeesten zich, onder invloed van de Gentse industriële burgerij, tot één groot Gemeentefeest. Op het programma stonden sport- en spelmanifestaties, historische optochten, markten en kermissen.

Meer dan een eeuw later groeiden de Gentse Feesten uit tot de grootste en drukst bezochte stadsfeesten van Europa.

De expo GENTSE FEESTEN toont een rijke verzameling affiches en programma’s, foto’s, filmfragmenten en interviews met persoonlijke verhalen, van vroeger en nu. Ze herinneren niet alleen aan belangrijke mijlpalen, maar tonen de evolutie en dynamiek van de stad, de feesten en hun publiek.

Bekijk hier de persbeelden.

DIGITALE TENTOONSTELLING

De onderzoekers van Liberaal Archief/Liberas zetten ook een digitale tentoonstelling op met tientallen foto’s en een tijdslijn.


BEZOEK DE EXPO IN GROEP MET GIDS

Wat: interactieve rondleiding (in dialoog met de gids)  
Wie: volwassenen  
Beschikbare talen: Nederlands, Engels, Frans  
Duur: 1 uur
Prijs: per gids: € 75 (max. 20 deelnemers per gids | max. 2 groepen tegelijk) + toegangsprijs per persoon (€ 4,50 vanaf 15 personen)
Infoinfo@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00 

Reservatie: 
bij voorkeur 3 weken vooraf via het online formulier of T 09 210 10 75 (BoekjeBezoek)


BOEK 175 JAAR GENTSE FEESTEN

N.a.v. 175 jaar Gentse Feesten verscheen er ook een boek. Het boek is te koop aan de museumbalie voor 31,95 euro. Daarnaast is er ook een brochure (3 euro).

Affiche 1985 Min
Affiche Gf 1961