arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Erfgoeddag 2018

22.04.2018

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van kiezen. Het Huis van Alijn vraagt uw stem en doet een beroep op uw knutseltalent!  Ontdek het volledige programma van gratis activiteiten. 


DE KEUZE VAN DE CURATOR - RONDLEIDING DOOR HET NIEUWE HUIS VAN ALIJN

Het nieuwe Huis van Alijn is nog maar enkele maanden een feit. Zo’n vernieuwing betekent voor het museumteam heel wat voorbereidend denkwerk en onderzoek, en voortdurend keuzes maken. De museumcollectie is immers veel en veel groter dan wat er in het museum te zien is. Hoe kiezen we wat er in welke museumkamer komt? Waarom kiezen we voor het ene collectiestuk en niet voor het andere? Speciaal voor Erfgoeddag neemt de curator van de vernieuwde presentatie u mee door het museum en biedt op deze vragen een antwoord.  

Wat: instaprondleidingen
Wie: voor volwassenen
Wanneer: om 10:30 en 16:00
Waar: start aan de museumbalie, max. 20 personen
Duur: 1,5 uur

KIES, KNIP EN KLEUR - MAAK EEN AFFICHE VAN JE FAVORIETE MUSEUMSTUK

Kies een voorwerp uit het museum dat voor altijd moet blijven bestaan! Ga mee op stap en laat je inspireren door alles wat je ziet. Ga daarna aan de slag met schaar, papier en kleur. Maak een wervende reclameaffiche van je gekozen voorwerp.

Wat: workshop voor kinderen 6 -12 jaar, (groot)ouders toegelaten!
Wanneer: om 10:30, 13:30 en 16:00
Waar: start aan de museumbalie 
Duur: 2 uur

Graag reserveren info@huisvanalijn.be / 09 235 38 00 (indien er nog plek is de dag zelf, kan je nog aansluiten)

GROTE VERKIEZINGSSHOW -  HET HUIS VAN ALIJN VRAAGT UW STEM!

Welk voorwerp definieert voor u de afgelopen 20 jaar (1998 – 2018) en moet absoluut een plekje krijgen in het museum van de toekomst? De ALIJN-kiescommissie selecteerde tien iconische dingen om nooit te vergeten. Tijdens de grote verkiezingsshow wordt elk voorwerp aan u gepresenteerd door de voorzitter van de kiescommissie in hoogst eigen persoon. U vult in eer en geweten en in alle discretie het stemformulier in. Zo drukt ook u uw stempel op de toekomst van het museum! 

Wat: show en stemronde 
Wie: voor iedereen met én zonder stemrecht
Wanneer: om 11:00, 14:00 en 16:00. Om 17:30 volgt de slotshow. Het volk heeft gekozen en de top 3 wordt publiekelijk bekend gemaakt
Waar: in de binnentuin van het Huis van Alijn

 
Het museum is op Erfgoeddag ook gratis te bezoeken.   

 

Filmstill Verkiezingen 1958 Waarschoot
20180416 Av Workshop Kiezen Egdc Michiel Devijver 8