arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Elk verhaal telt in de bib

Het Huis van Alijn is een museum van en voor iedereen. Niets is immers zo herkenbaar als het dagelijks leven. Iedereen heeft een persoonlijke ervaring van het ‘dagelijks leven’ en die is telkens anders en toch ook een beetje gelijk. Het Huis van Alijn zoekt naar afstemming tussen de erfgoedwerking en het inzetten van het cultureel erfgoed om impact te creëren bij kwetsbare gemeenschappen.  Net daarom zijn we partner in het project ‘Elk verhaal telt in de bib’.

In de bibliotheek van Zelzate wordt voor alleenstaande ouders in een reeks van zes sessies gewerkt rond verhalen uit het dagelijks leven, vroeger en nu. Met als uiteindelijke doelstelling het verbeteren van het welbevinden van  mensen in een kwetsbare situatie. Op 27 september vond de eerste sessie plaats. Liesa Rutsaert, toegankelijkheidsmedewerker van het Huis van Alijn, liet een diverse groep kennismaken met de waarde van objecten en verhalen uit het dagelijks leven en introduceerde enkele toonmethodieken.  Met de verhalen en objecten van de deelnemers wordt toegewerkt naar een toonmoment voor het publiek.

 ‘Elk verhaal telt in de bib’ is een samenwerking tussen FARO, Iedereen Leest, Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, de Buitenschoolse Kinderopvang Zelzate en Bib Zelzate en het Huis van Alijn. Dit traject kadert in een reeks piloottrajecten van FARO rond erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn.

 

Zelzate