arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Museum voor iedereen

16.12.2017

Het Huis van Alijn wil in de eerste plaats een inclusief museum zijn, een museum voor iedereen. De nieuwe multisensoriële en participatieve museumpresentatie maakt deze ambitie mogelijk.

Lees meer

HET NIEUWE HUIS VAN ALIJN

16.12.2017

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het nieuwe Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden.

Lees meer

Charles Pauwels (1938 – 2017)

21.12.2017

Circus Pipo, Circus Gebroeders Pauwels en Circus Samuel Pauwels zijn in de rouw. Afgelopen week moesten de families Pauwels en Heppenheimer afscheid nemen van hun vader, broer en grootvader,  Charles Pauwels, telg van de bekende circusfamilie Pauwels.

Lees meer

Pierke van Alijn: Freuleke Fran

17.02.2018 - 24.02.2018

Ocharme Freuleke Fran, dochter van de baron en de barones. Als wees wordt het meisje zeer streng opgevoed door de secretaris van de baron en de gouvernante. Samen azen ze op alle bezittingen van de baron, maar die kunnen ze enkel in hun bezit krijgen als Freuleke  voorgoed verdwijnt... Pierke, help!

Lees meer

Pierke van Alijn: Het fonkelend sterretje

03.03.2018 - 10.03.2018

Professor Jupiter heeft een vreemd sterretje ontdekt. Het hangt aan gouden sterrendraden te slapen in de toppen van de hoogste bomen De professor wil het sterretje wel eens van dichtbij bekijken en Pierke mag mee. Maar ook Romulus de rover heeft de ster zien fonkelen. Wie wint de race naar de ster?

Lees meer