arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

EXPO ROOK

19.10.2018 - 22.04.2019

De geur van een sigaar, een pijp in een mondhoek, kleurrijke sigarettenreclames in het straatbeeld. Het zijn stuk voor stuk vertrouwde herinneringen die in onze hedendaagse samenleving vreemd kunnen aandoen. 

Lees meer

Logo Gezond+ dompelt leerkrachten onder in de expo ROOK

05.02.2019

Het Huis van Alijn heeft samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven een interactieve rondleiding en lessenpakket uitgewerkt in de expo ROOK. De tentoonstelling richt zich op alle jongeren uit het secundair onderwijs, zowel ASO, BSO, KSO als TSO.

Lees meer

Pierke van Alijn: Het goud van Babi Pangang

23.02.2019 - 02.03.2019

Meester Fierlefijn heeft van fee Valérie een toverstaf gekregen om enkel goede dingen mee te doen. De machtsbeluste tovenaar Babi Pangang steelt de toverstaf en neemt hem mee naar China. Pierke en zijn vrienden gaan hem achterna om de toverstaf terug te krijgen.

Lees meer

Livemuziek@Alijn: The Rolls

28.02.2019 - 28.02.2019

✩ Derek ✩ Bruno Deneckere ✩ Mario Vermandel ✩ Tony Gyselinck 

The Rolls is een nieuwe band ontstaan rond zanger-gitarist Derek die met quotes en gedichten van Charles Bukowski liedjes componeerde die muzikaal aanleunen bij de zwoele swing van JJ Cale.

Lees meer