arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Museum van het dagelijks leven

Museum van het dagelijks leven

Museum voor iedereen

16.12.2017

Het Huis van Alijn wil in de eerste plaats een inclusief museum zijn, een museum voor iedereen. De nieuwe multisensoriële en participatieve museumpresentatie maakt deze ambitie mogelijk.

Lees meer

HET NIEUWE HUIS VAN ALIJN

16.12.2017

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het nieuwe Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden.

Lees meer

Charles Pauwels (1938 – 2017)

21.12.2017

Circus Pipo, Circus Gebroeders Pauwels en Circus Samuel Pauwels zijn in de rouw. Afgelopen week moesten de families Pauwels en Heppenheimer afscheid nemen van hun vader, broer en grootvader,  Charles Pauwels, telg van de bekende circusfamilie Pauwels.

Lees meer

Pierke van Alijn: De toeter van Palloeter

13.01.2018 - 20.01.2018

Viktalis, de instrumentenmaker, heeft een probleem. Hij wil zijn zaak overlaten aan zijn kleinzoon Palloeter maar die wil soldaat worden. Viktalis gaat akkoord op één voorwaarde: Palloeter moet soldaat-muzikant worden. Hij krijgt van zijn opa een toeter. Als er oorlog dreigt uit te breken blijkt de toeter over wonderlijke eigenschappen te beschikken…

Lees meer

Livemuziek@Alijn: mòs ensemble

19.01.2018 - 19.01.2018

Extra concert op VRIJDAG. Sfeer, klankkleur, energie, improvisatie en doorgecomponeerde werken: enkele kernwoorden om het mòs ensemble te omschrijven.

Lees meer