arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Schatten van Vlieg: proef jij wat ik proef?

29.06.2019 - 31.08.2019

Ga op speurtocht en ontdek hoe het leven vroeger smaakte. Wat stond in je oma’s kindertijd op de ontbijttafel? Zag opa’s brooddoos eruit zoals die van van jou? Wat was de smaak van feest? En van vakantie? Mmm… Laat je smaakpapillen prikkelen!

CIRCUS NOMADS

Gwendolien Sabbe, voormalig stagiaire bij het Huis van Alijn, doet historisch onderzoek naar Belgische circusartiesten die begin 20ste eeuw naar Amerika trokken. Ze gingen er voor de grote circussen van die tijd werken (Ringling Brothers, Barnum & Bailey) of in de vaudeville theaters. 

Lees meer

HOMELESS MOVIES op bezoek op het Limburg Filmfestival

10.01.2019

De moviehuts waren tijdens het weekend van 10,11 en 12 januari 2019 te gast op het Limburg Filmfestival. Het ‘showcase’ filmfestival dat de bijzondere Limburgse filmcultuur zichtbaar maakt, is reeds aan zijn derde editie toe. Op dat filmfestival kregen de Homeless Movies die 6 kunstenaars gemaakt hebben naar aanleiding van de gelijknamige expo, een bijzondere plek. 

Lees meer

Pen je vriendje: expo in De Krook

Eindelijk konden de Papegaaiduikers (Jenaplanschool De Feniks) het lintje doorknippen: hun expo Pen je vriendje werd plechtig geopend in bibliotheek De Krook.

Eindelijk konden de Papegaaiduikers (Jenaplanschool De Feniks) het lintje doorknippen: hun expo Pen je vriendje werd plechtig geopend in bibliotheek De Krook. Het Huis van Alijn mocht de kinderen inspireren bij het maken van de expo. Dit traject startte in november 2018. 

Nog te zien in de Krook tot 4 mei 2019. 

Meer info over het project 

Foto Michiel Devijver

Elk verhaal telt in de bib

Het Huis van Alijn is een museum van en voor iedereen. Niets is immers zo herkenbaar als het dagelijks leven. Iedereen heeft een persoonlijke ervaring van het ‘dagelijks leven’ en die is telkens anders en toch ook een beetje gelijk. Het Huis van Alijn zoekt naar afstemming tussen de erfgoedwerking en het inzetten van het cultureel erfgoed om impact te creëren bij kwetsbare gemeenschappen.  Net daarom zijn we partner in het project ‘Elk verhaal telt in de bib’.

Lees meer