arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Livemuziek@Alijn - Gedichtendag

25.01.2018 - 25.01.2018

Met gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start.

Deelnemende dichters op 25 januari zijn Helene Gelens, Xavier Roelens en Mischa Andriessen. Fulco Ottervanger en Frederik Leroux zorgen voor de muziek.

Dichter Hélène Gelèns zoekt graag het experiment op. Haar speelse, muzikale en vaak meerstemmige gedichten nemen steeds een vorm aan die wordt opgelegd door de taal, het ritme en de zegging. Ze publiceerde drie dichtbundels: niet beginnen bij het hoofd (2006, nominatie C. Buddingh’-prijs),zet af en zweef (2010, Jan Campertprijs) en applaus vanuit het donker (2014).

Xavier Roelens (Rekkem, 1976) geeft als coördinator van SchrijversAcademie auteurs in spe de kans om hun literaire project te realiseren. Zelf debuteerde hij in 2007 met er is een spookrijder gesignaleerd. Zijn tweede bundel, Stormen, olielekken, motetten, werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs.

Mischa Andriessen (1970) debuteerde als dichter met de bundel 'Uitzien met D' (2008) waarvoor hij de C Buddingh'prijs ontving. In 2012 verscheen 'Huisverraad', bekroond met de J.C.Bloempoezieprijs en het Charlotte Koehlerstipendium en in 2016 volgde de bundel ‘Dwalmgasten’.

Fulco Ottervanger staat bekend als een creatief en veelzijdig muzikant. Deze prettig gestoorde zanger, multi-instrumentalist, componist en improvisator is sinds 2017 stadscomponist van Gent. Frederik Leroux tovert ongehoorde, soms bevreemdende, maar steeds fascinerende klankcreaties uit gitaar en banjo.

De Vrienden van het Huis van Alijn organiseren elke laatste donderdag van de maand een intiem avondconcert op de museumzolder. Op deze avonden blijft het museumcafé open van 19:00 tot 01:00. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.