arrowarrow-leftarrow-rightcheckclipboardclosefacebookflickrgluegoogle-plushamburgerinstagramlinkedinarrow-downsoundcloudtwittervimeoyoutube

Spelkoffer

4 op een rij, biertol, ringwerpen, reuze-mikado, memory,… Deze en nog meer spelletjes kan je vanaf de start van de paasvakantie ontlenen aan de museumbalie. Om gezellig te spelen in de binnentuin onder een stralende lentezon! 

Read more

HOMELESS MOVIES op bezoek op het Limburg Filmfestival

10.01.2019

De moviehuts waren tijdens het weekend van 10,11 en 12 januari 2019 te gast op het Limburg Filmfestival. Het ‘showcase’ filmfestival dat de bijzondere Limburgse filmcultuur zichtbaar maakt, is reeds aan zijn derde editie toe. Op dat filmfestival kregen de Homeless Movies die 6 kunstenaars gemaakt hebben naar aanleiding van de gelijknamige expo, een bijzondere plek. 

Read more

Pen je vriendje: expo in De Krook

Eindelijk konden de Papegaaiduikers (Jenaplanschool De Feniks) het lintje doorknippen: hun expo Pen je vriendje werd plechtig geopend in bibliotheek De Krook.

Eindelijk konden de Papegaaiduikers (Jenaplanschool De Feniks) het lintje doorknippen: hun expo Pen je vriendje werd plechtig geopend in bibliotheek De Krook. Het Huis van Alijn mocht de kinderen inspireren bij het maken van de expo. Dit traject startte in november 2018. 

Nog te zien in de Krook tot 4 mei 2019. 

Meer info over het project 

Foto Michiel Devijver

Elk verhaal telt in de bib

Het Huis van Alijn is een museum van en voor iedereen. Niets is immers zo herkenbaar als het dagelijks leven. Iedereen heeft een persoonlijke ervaring van het ‘dagelijks leven’ en die is telkens anders en toch ook een beetje gelijk. Het Huis van Alijn zoekt naar afstemming tussen de erfgoedwerking en het inzetten van het cultureel erfgoed om impact te creëren bij kwetsbare gemeenschappen.  Net daarom zijn we partner in het project ‘Elk verhaal telt in de bib’.

Read more

Logo Gezond+ dompelt leerkrachten onder in de expo ROOK

05.02.2019

Het Huis van Alijn heeft samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven een interactieve rondleiding en lessenpakket, op maat van jongeren, uitgewerkt in de expo ROOK. De tentoonstelling richt zich op alle jongeren uit het secundair onderwijs, zowel ASO, BSO, KSO als TSO.

Read more